Chiftele de pui la cuptor

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 7 Iun 2013 | 9438 vizualizari

 

O noua reteta cu carne de pui foarte gustoasa si sanatoasa. Sunt multi care zic ca chiftelele la cuptor nu sunt atat de bune ca cele prajite in ulei, insa noi le preferam pe cele la cuptor si de cand am descoperit varianta aceasta fff rar le mai fac prajite.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr pulpe de pui dezosate
  • 1 cartof mare
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa potrivita
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • patrunjel verde
  • 1 albus de ou
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita rasa sare de mare
  • Extra: pesmet pt tavalit chiftelele (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de pui la cuptor:

Spalam bine carnea iar legumele le curatam si le spalam.

Tocam carnea impreuna cu ceapa si morcovii. Cartoful il dam pe razatoarea mica si il stoarcem de apa. Amestecam toate cele de mai sus si adaugam sarea, pudra de usturoi, albusul de ou si patrunjelul tocat marunt.

Eu cel mai bine omogenizez cu mana iar la final incorporez si pesmetul. Separat intr-un bol punem cateva linguri de pesmet.

Cu o lingurita luam din compozitie si punem in pesmet si cu mana formam chiftelele pe care le invartim prin pesmet.  

Asezam chiftelele in tava tapetata cu foaie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 50 de minute sau pana se rumenesc deasupra.

Nu trebuie sa le intoarceti de pe o parte pe alta.

Ca sa fiti siguri ca sunt facute, luati una si gustati.

Scoatem din cuptor si putem servi atat calde langa un sos aromat cu busuioc sau reci cu salate de sezon.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti sa le faceti si fara a le da prin pesmet, sunt la fel de bune

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute coapte in cuptor