Mie imi plac foarte mult mancarurile cu legume multe, sincer as putea trai mult timp fara carne, nu stiu daca pentru totdeuna, dar nu imi e dor daca nu mananc o perioada :).
Acum vara mai ales profit din plin de toate cele oferite de natura. Varza asta a mea, daca o mancati, nici nu va mai ganditi ca lipseste carnea din ea atat e de buna, buna.
Taiam varza fideluta, punem pestea ea doua lingurite de sare grunjoasa si o lasam asa pana pregatim legumele.
Spalam bine legumele. Ceapa si ardeiul tocate marunt le punem la calit in ulei.
In acest timp curatam vanata de coaja si o taiem felii apoi cubulete si le punem la calit peste ceapa si ardei.
Lasam la calit timp de 5 minute apoi adaugam rosiile decojite si tocate.
Amestecam 2-3 minute si cu rosiile apoi adaugam varza stoarsa.
Adaugam 2 cani de apa si lasam sa fiarba.
Fiind varza proaspata de vara nu necesita foarte mult timp de fierbere.
Adaugam daca mai e nevoie putina sare, piper si mararul uscat.
Spre final cand e varza aproape fiarta adaugam si cimbrul proaspat tocat si sucul de rosii.
Mai lasam sa fiarba aprox 10 minute, ne asiguram ca avem varza fiarta si oprim focul.
Servim cald cu smantana!
Pofta mare sa aveti!
1
Daca doriti sa fie mai acra puteti pune un varf de cutit sare de lamaie