Mai aveam niste vinete la congelator dar vroiam altceva decat salata de vinete. Si cum mai tot timpul am in casa si dovlecei, m-am gandit ca aceasta combinatie intre vinete si dovlecel o sa fie una gustoasa rau. Si mare dreptate am avut :). Multe legume, aroma de usturoi si busuioc....mmmm o bunatate ce o recomand cu drag
Curatam si spalam legumele.
Ceapa si ardeiul le tocam marunt si le punem intr-un wok (sau orice tigaie adanca) cu putin ulei la calit. Eu pun si un pic de apa ca sa nu prejesc in ulei.
Adaugam apoi vinetele si dovlecelul taiat cubulete mici.
Punem doua cani de apa si lasam sa fiarba, amestecam din cand in cand.
Sare si piper punem dupa gust.
Dupa vreo 20 de minute cand a scazut apa si dovlecelul este aproape fiert adaugam rosia decojita si tocata marunt. (daca dovlecelul nu este fiert mai adaugam putina apa)
Mai lasam 5 minute si adaugam si usturoiul feliat marunt si busuiocul tocat. Mai lasam 4-5 minute apoi oprim focul.
Se poate servi atat cald cat si rece.
Pofta buna sa aveti ca noi am avut!
1
Puteti folosi si vinete proaspete taiate cubulete si calite mai intai in ulei