Omleta cu dovlecel

de T I M E A in Mancaruri de legume, 6 Iul 2013 | 4321 vizualizari

 

Dovlecelul nu prea imi lipseste din casa toata vara. Pot manca in fiecare zi pane, omleta, in tocanite etc. Omleta mea preferata este aceasta la care nepotul meu cand era mic ii zicea pizza :)) si ii placea tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 dovlecel micut
  • 1 ceapa rosie
  • 1 felie de ardei
  • 1/2 rosie
  • un varf de cutit bicarbonat
  • un pic de sare si piper
  • 2 linguri faina
  • patrunjel verde
  • 1 lingura ulei pentru prajit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu dovlecel:

Curatam si spalam legumele.

Intr-un bol batem cu o furculita ouale.

Ceapa si ardeiul le taiem marunt, iar rosia mai intai o decojim si o taiem de asemenea marunt. 

Dovlecelul il dam pe razatoarea mare si il stoarcem de apa.

Punem toate legumele in bolul cu ouale batute si amestecam.

Adaugam patrunjelul tocat marunt, sarea, piperul, bicarbonatul si treptat faina amestecand pana se omogenizeaza bine. 

Incingem o tigaie cu o lingura de ulei si turnam compozitia in tigaie.

Lasam sa se prajeasca la foc potrivit apoi cu o paleta, cu grija, o intoarcem pe partea cealalta si lasam sa se prajeasca.

Scoatem omleta cu paleta pe o farfurie, o feliem si o servim calda cu rosii si ardei proaspeti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua posate cu legume si somon afumat