simona72

7

Bucataras
Top-Chef

Hunedoara

Bucataras din 14.01.2013

RETETE870
PRIETENI323
Retete / Peste

Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

In Peste la 3 Iun 2019

Pestele se taie in bucati si se da prin masina de tocat carne sau se marunteste la robot. Se pune carnea intr-un castron, se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu mana sau cu lingura. Nu am nicio problema sa ma murdaresc pe maini si de fiecare data prefer sa amestec carnea tocata cu...

Peste prajit in crusta de aluat cu bere

In Peste la 30 Mai 2019

Pestele daca este congelat, se lasa la dezghetat de seara pana dimineata in frigider. Se clateste cu apa rece, se tamponeaza cu servetele de bucatarie. Se taie bucatile de peste de grosimea unui deget sau putin mai groase de atat. Leurda si patrunjelul se clatesc sub jet de apa, se taie cozile...

Placinta mediteraneana

In Ton la 6 Mar 2019

Pentru aluat: asa cum v-am obisnuit, simplu, la robotul de bucatarie. Se pune faina, untul taiat cubulete si sarea in bolul robotului. Se mixeaza cateva secunde pana obtinem un aluat nisipos. Se adauga condimentele, galbenusul, apa si se mixeaza alte cateva secunde. Cand aluatul incepe sa se...

Burger cu somon

In Somon la 25 Oct 2016

Pentru inceput vom posa bucata de peste. Intr-o craticioara punem aproximativ 700 ml apa, sare si cateva boabe de piper. Cand apa aproape da in clocot punem bucata de peste. Oprim focul si lasam 10 minute. Intre timp facem pesmetul panko . Este un pesmet care provine din bucataria ...

Saramura de peste

In Peste la 11 Iun 2016

Curatam pestele de solzi si intestine. Ii spalam bine cu apa din abundenta. Daca sunt mai mici le puteti lasa capetele si cozile (da mai bine), dar daca sunt mai mari si nu va incap pe gratar/gril, atunci taiati capul si/sau coada. Daca merg la picnic, eu ii pregatesc de acasa, ii pun la pastrare...

Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan

In Somon la 5 Mai 2016

Spalam si curatam pestele, asta daca mai este cazul. Il tamponam cu prosoape de bucatarie pentru a absorbii surplusul de apa. Intr-un castronel punem zeama de la o limeta, adaugam putin ulei de masline, 4-5 frunze de menta taiate marunt, 2 ciupituri de sare si piper. Amestecam ingredientele pana...

Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime

In Somon la 3 Mai 2016

In primul rand ne ocupam de pestele afumat…Taiem pestele in cuburi, il punem intr-un castron, iar peste el stoarcem sucul de la jumatate de limeta. Marinam pestele putin in felul asta… Pentru aluat: ca de fiecare data am ales varianta cea mai simpla si anume, la masina de paine....

Chiftelute din somon

In Somon la 27 Mar 2015

Taiem bucata de peste in cuburi si o tocam/maruntim in robotul de bucatarie. Bagheta, eu am avut o bagheta uitata afara care s-a uscat in 2 zile, se pune in apa calduta pentru 2-3 minute, pana se inmoaie. Se stoarce intre palme de apa asimilata si se pune in robot peste peste. Se marunteste...

Placinta pescarului

In Peste la 10 Mar 2015

Cartofii se spala cu un burete abraziv si se pun in apa cu sare la fiert. Pestele, se curata de oase, de pielita si se rupe in bucati. Intr-un vas cu fund dublu se pune untul si 2 linguri ulei de masline. Cand s-a incins uleiul si untul s-a topit se adauga faina. Se amesteca cu un tel tip para...

Chiftelute din peste

In Peste la 8 Feb 2015

Lasam pestele sa se dezghete la temperatura camerei. Il curatam si-l spalam bine si ii indepartam capul si coada. Intr-o oala incapatoare punem apa din abundenta(sa treaca peste pesti), adaugam ceapa curatata si taiata in sferturi, usturoiul curatat si taiat in jumatati, lamaia taiata in felii,...

Chefal cu rosii in pergament

In Peste la 23 Aug 2014

Pestele, curatat, fara cap si zvantat cu prosoape de hartie, se aseaza pe hartie de copt. Se face un sos din uleiul de masline, un praf de sare si piper, mustar, sos curry, patrunjel proaspat sau pasta. Se amesteca toate ingredientele si se unge bine pestele cu acest sos. Langa peste se aseaza...

Calcan in pergament cu cartofi noi

In Peste la 17 Iun 2014

In primul rand ne ocupam de acest peste, care pentru mine arata ca un mic monstrulet. Dupa ce l-am spalat, nu necesita curatare pentru ca nu are solzi, l-am tamponat cu servetele de hartie si am indepartat excesul de apa. Se poate folosi foarfeca de bucatarie, dar eu in afara de aripioarele...

Dorada in crusta cu sos de leurda

In Peste la 4 Mai 2014

Pestele curatat, fara cap si coada se taie pe lungime. Daca puteti scoate fileuri si mai bine. Se condimenteaza cu sare si piper, lemongras macinat, se stropesc cu putin ulei de masline, se maseaza putin cu degetele si se da pestele la frigider pentru 1-2 ore. Se maruntesc la robotul de...

Dorada prajita cu orez basmati si sos remoulade

In Peste la 20 Ian 2014

Pestele, spalat, curatat de solzi si eviscerat, se taie cu foarfeca de bucatarie aripioarele si coada pt a incapea mai bine in tigaie. Se tamponeaza cu prosop de hartie de bucatarie si se sareaza pe toate partile si in interior. Se da prin faina, se scutura de surplusul de faina si se pune in...

Chefal cu sos de portocale si orez basmati

In Peste la 22 Dec 2013

Chefalul, curatat de intestine, fara cap si coada, se taie in doua pe lungime apoi fiecare bucata in doua, sa va rezulte 4 bucati aproximativ la fel. Fiecare bucata se condimenteaza cu sare si piper, se rade coaja de la o portocala si o limeta si se stropeste cu putin ulei de masline. Portocala...

File de pangasius cu vinete la gril

In Pangasius la 9 Sep 2013

Vanata spalata si stearsa de apa, se taie in felii si se prajeste in tigaia gril unsa cu putin ulei de masline. Pestele se spala, se usuca cu prosop curat de bucatarie sau servetele, se condimenteaza cu sare, piper, putin sos de soia si ulei de masline. Se maseaza pestele cu ingredientele si se...

Dorada la gratar cu cartofi natur si sos olandez

In Peste la 27 Iul 2013

Pestele curatat, spalat si uscat de surplusul de apa cu prosop de hartie. Se face o marinata din toate ingredientele de la peste, tavalim pestele prin marinata si-l lasam la frigider pt cel putin 30 minute. Dupa expirarea timpului, se prajeste pestele intr-o tigaie gril bine incinsa, la foc mic,...

Chiftelute de peste

In Peste la 9 Iul 2013

Pestii curatati si fara cap, se pun in apa fiarta pt maxim 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se curata de piele si oase. Se dau prin robotul de bucatarie si se maruntesc. Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata de coaja si se pun in robot. Se adauga morcovul curatat si taiat mare,...

Dorada cu lapte de cocos

In Peste la 4 Iul 2013

Pestele curatat si spalat se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie si se lasa pt 15 minute la marinat in frigider. Se pun 2-3 linguri ulei de masline intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata marunt si se lasa la calit. Se adauga ardeiul, ghimbirul si usturoiul taiate betigase si se mai...

Dorada cu rosii

In Peste la 4 Iul 2013

Curatati pestele si condimentati-l cu sare, piper, stropit cu putina zeama de lamaie si 1-2 linguri ulei de masline. Lasati-l pt 30 minute la frigider. Rosiile taiate in cuburi mari, se pun intr-un vas termorezistent(am folosit o tava de iena pt cozonac pt ca a fost un singur peste),...

Pastrav la cuptor cu lamaie

In Pastrav la 15 Mai 2013

Pestele curatat de mate, solzi si cap, uscat cu un prosop de bucatarie se condimenteaza pe toate partile cu sare si piper. Intr-un vas termorezistent, de iena am avut eu, am pus o lingura ulei de masline, am curata o lamaie de coaja, am taiat lamaia feliute si am pus-o in vas peste ulei. Am pus...

Peste cu mamaliguta in vas zepter si sos de iaurt cu miez de lapte

In Somon la 30 Apr 2013

Pt mamaliga punem apa cu sare la fiert, iar cind aceasta fierbe punem faina de malai in ploaie. Amestecam 2-3 minute, punem capacul si oprim focul si o lasam 30-40 minute. Pestele il condimentam cu sare si piper si-l lasam 10-15 minute la frigider. Il dam prin faina de malai si-l punem in...

Peste la cuptor in sos de rosii si ardei

In Peste la 24 Apr 2013

Intr-un vas termorezistent punem ceapa curatata si taiata feliute, usturoiul la fel si el,ardeiul galben si rosu taiat feliute, 2 linguri ulei de masline, sare,zahar, piper, 1 crenguta rozmarin taiata marunt, sucul de rosii si le amestecam pe toate cu o lingura. Peste acest sos punem pestele...

Somon in crusta de migdale, cu salata si crutoane

In Somon la 11 Apr 2013

Pestele curatat si spalat se usuca cu un prosop de bucatarie, se condimenteaza cu sare si piper, se stropeste cu putina zeama de limeta si se lasa la frigider 30 minute. Intr-o farfurie intinsa punem migdalele macinate,patrunjelul si coriandrul taiate marunt, se amesteca cu migdalele. Pestele...

Pastrav cu sos de usturoi

In Peste la 3 Apr 2013

Pestele proaspat il curatam de solzi, mate si ii taiem capul si coada. Pt marinata:ceapa rosie o tocam fin, usturoiul zdrobit, frunzulitele de cimbru si rozmarin tocate marunt, adaugam si restul de ingrediente. le amestecam si le lasam 5 minute sa se intrepatrunda. Cu aceasta marinata ungem bine...

Tarta cu peste

In Peste la 24 Mar 2013

Intr-o craticioara punem laptele la fiert cu sare si piper dupa gust, cuisoare si scortisoara, iar cind laptele fierbe punem pestele curatat, fara cap si coada. Lasam 5 minute pe foc, scoatem pestele, iar laptele il strecuram si-l lasam sa se raceasca. Curatam pestele de piele si oase, curatam si...

Peste cu pasta de curry

In Peste la 16 Mar 2013

Pestele portionat il condimentam cu sare, piper, stropim cu putin ulei de masline,si-l dam la frigider pt o ora. Puneti 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie mare, adaugati ceapa,usturoiul si ardeiul iute taiate marunt si caliti pina se inmoaie. Turnati peste ele ghimbirul,lasati un minut,...

Macrou aromat cu garnitura de orez

In Peste la 9 Mar 2013

Pestele il spalam, il curatam de intestine, taiem capul si coada, apoi il taiem in doua pe lungime, il ungem cu putin ulei de masline, il condimentam cu sare si piper si-l punem intr-un vas termorezistent pe care-l acoperim cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20...

Taitei chinezesti cu peste

In Pastrav la 28 Feb 2013

Eu am avut pastrav somonat proaspat, asta am gasit asta am cumparat, puteti folosi orice fel de peste va place. Deci, pestele curatat, spalat, condimentat cu sare si piper. Am facut o marinata din toate ingredientele enumerate mai sus, am pus marinata peste peste si am dat la frigider pt o ora...

Somon cu orez si salata

In Somon la 1 Feb 2013

Pestele spalat si curatat, taiat file sau medalion, se usuca cu servetele de bucatarie de surplusul de apa. Se pune sare, piper proaspat macinat, se stropeste cu zeama de lamaie si ulei de masline. Se da la frigider si se lasa cel putin jumatate de ora. Intr-o tigaie gril bine incinsa, se...

Afisate 1 - 30 din 31 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]