Inimioare cu branza,seminte si nuca

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2014 | 6476 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr faina (650)
  • 100 gr. faina de ovaz
  • 100 gr. seminte de floarea soarelui decojite (dar neprajite)
  • 200 gr. branza telemea de vaca
  • 250 gr. branza de burduf
  • 250 gr. unt sau margarina
  • 2 oua

Pentru uns:

  • 1 ou batut cu putina sare

Pentru decor:

  • 300 gr. nuca taiata grosier
  • sare fina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare cu branza,seminte si nuca:

Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei.

Amestecam untul (margarina) cu branza (daca e mai tare o dam intai pe razatoare; la mine n-a fost cazul pentru ca s-a zdrobit usor cu mana),semintele de floarea soarelui, 2 oua si incorporam toata faina (ceade tip 650 + cea de ovaz) framantand aluatul cu mainile.

Intindem aluatul in foaie subtire, decupam inimioarele cu o forma de fursecuri.

Ungem tava cu ulei, asezam hartie de copt in tava,apoi asezam inimioarele.

Batem oul ramas intr-un castronel cu putina sare, apoi ungem inimioarele cu acest amestec (cu o pensula de silicon).

Decoram cu nuca taiata si presaram putina sare fina.

Dam tava la copt pana se rumenesc si devin aurii / aramii (in functie de gust, cat de crocante sau pufoase le preferam).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu branza,seminte si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

xana 1

27.01.2014, 18:43

Vai, ce bune trebuie sa fie!!

Raluca57 1

06.02.2014, 21:52

Foarte, foarte bune! Nu le-am facut chiar subtiri si le-am presarat cu diverse seminte, dar cele mai bune sunt cu nuca. Raluca

babi5 1

17.12.2014, 18:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute in sos alb