Aluat:
Pentru uns:
Pentru decor:
Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei.
Amestecam untul (margarina) cu branza (daca e mai tare o dam intai pe razatoare; la mine n-a fost cazul pentru ca s-a zdrobit usor cu mana),semintele de floarea soarelui, 2 oua si incorporam toata faina (ceade tip 650 + cea de ovaz) framantand aluatul cu mainile.
Intindem aluatul in foaie subtire, decupam inimioarele cu o forma de fursecuri.
Ungem tava cu ulei, asezam hartie de copt in tava,apoi asezam inimioarele.
Batem oul ramas intr-un castronel cu putina sare, apoi ungem inimioarele cu acest amestec (cu o pensula de silicon).
Decoram cu nuca taiata si presaram putina sare fina.
Dam tava la copt pana se rumenesc si devin aurii / aramii (in functie de gust, cat de crocante sau pufoase le preferam).
Pofta buna!