Nu stiu cum de nu am facut pina acum chiftelute din peste, pt ca peste mincam destul de des...poate pt ca am crezut ca se fac destul de greu si trebuie sa le bibilesti...da nu e chiar asa...si apropo sunt grozave, imi plac mai mult ca si cele din carne.
Pestii curatati si fara cap, se pun in apa fiarta pt maxim 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se curata de piele si oase. Se dau prin robotul de bucatarie si se maruntesc.
Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata de coaja si se pun in robot. Se adauga morcovul curatat si taiat mare, ceapa,usturoiul, mararul si patrunjelul.
Se paseaza bine toate ingredientele la robot si se pun intr-un castron peste peste. Se adauga oul, sare, piper dupa gust, 1 lingura de amidon si se amesteca bine compozitia de chiftele. Pesmetul il punem intr-o farfurie, uleiul la incins. Cu o lingurita luam din compozitie si punem in pesmet si formam chiftelute. Prajim chiftelele in ulei incins pina devin aurii.
Sunt crocante la exterior si moi in interior.Noi le-am servit cu pachetele de primavara cu legume(de la Lidl) si cu sos tzatzichi.
Pofta buna!!
1
merg f bine simple cu o salata de verdeturi si multa lamaie
2
dupa ce se prajesc puneti-le pe faufurie cu hirtie sa absoarba surplusul de ulei
3
daca folositi un file de peste atunci nu mai este nevoie sa fie oparit, mie asa mi s-a parut mai usor de scos oasele