Dorada prajita cu orez basmati si sos remoulade

de simona72 in Peste, 20 Ian 2014 | 8144 vizualizari

 

Am dat o cautare pe net pentru un sos cu mustar pentru peste, dar vroiam altceva de ce facusem pana acum....asa ca am dat peste acest sos remoulade, care dupa ingrediente stiam ca o sa ne placa si intadevar a fost foarte bun (pe ce sait l-am gasit nu mai stiu)....iar in ce priveste pestele a fost simplu, rapid si bun asa cum imi place mie...

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti dorada regala
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri faina
  • 1 lamaie
  • pt orez:
  • 1 cana orez basmati
  • 3 cani apa
  • sare dupa gust
  • 2 lingurite unt
  • pt sos:
  • 2 linguri maioneza Univer
  • 2 lingurite de mustar cu boabe
  • sucul de la 1 mandarina, minola sau portocala, ce aveti
  • 4 fileuri de ansoa cu capere
  • sare si piper dupa gust
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 castravete murat sau 2 mai mici
  • 1/2 lingurita de patrunjel si marar uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada prajita cu orez basmati si sos remoulade:

Pestele, spalat, curatat de solzi si eviscerat, se taie cu foarfeca de bucatarie aripioarele si coada pt a incapea mai bine in tigaie. Se tamponeaza cu prosop de hartie de bucatarie si se sareaza pe toate partile si in interior. Se da prin faina, se scutura de surplusul de faina si se pune in tigaia incinsa cu 2 linguri de ulei de masline, la foc mediu pt 5 minute pe o parte si 5 pe alta,iar in ultimul minut marim flacara la mare si stoarcem 1/2 de zeama de lamaie pt fiecare parte.

Intre timp, cat pestele se prajeste ne ocupam de orez si sos. Pt orez: punem apacu 1 praf de sare si orezul la fiert. Din momentul fierberii lasam maxim 10 minute orezul sa fiarba la foc mic. Strecuram orezul dupa fierbere, il clatim printr-un jet de apa, adaugam sare dupa gust, untul, amestecam.

Pt sos:taiem castravetele cat putem de marunt din cutit, la fel ansoa si caperele, adaugam restul ingredientelor si amestecam. Servim pestele prajit cu orez basmati si cu sos remoulade.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

pt prajirea pestelui am folosit o tigaie wok teflonata, pt ca are peretii inalti, pestii fiind unul mare si unul mai mic au incaput fara probleme, nu se lipeste si din cauza peretilor inalti nu se stropeste tot aragazul

2

chiar daca au fost 2 pesti, au fost suficienti pt 3 persoane, unul fiind mai mare, a fost impartit in doua

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada prajita cu orez basmati si sos remoulade" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Macrou cu lamaie