Burger cu somon

de simona72 in Somon, 25 Oct 2016 | 3922 vizualizari

 

Este destul de neobisnuit burger-ul meu, dar extrem, extrem de delicios. Spun asta fara modestie :)) Deci, nu contine chifla in primul rand. Chifla/painea am inlocuit-o cu felii de vinete facute pane. Am intercalat cu felii de mozzarella, felii de rosii, sos de rosii facut in casa si un burger delicios din somon. O combinatie fantastic de grozava…

 

INGREDIENTE

Pentru burger-ul din somon:

  • 300 gr somon file proaspat
  • Miezul de la 5 felii de paine alba
  • 2-3 catei de usturoi
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • Zeama si coaja de la jumatate de lamaie
  • 1 ou
  • Pentru vinete pane:
  • 2 vinete albe
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri faina
  • Sare si piper alb proaspat rasnit
  • Cateva felii de paine alba pentru pesmetul panko
  • Ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • In plus:
  • Rosii proaspete
  • Mozzarella sau cascaval
  • Sos de rosii (eu am folosit un sos de pizza facut in casa)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger cu somon:

Pentru inceput vom posa bucata de peste. Intr-o craticioara punem aproximativ 700 ml apa, sare si cateva boabe de piper. Cand apa aproape da in clocot punem bucata de peste. Oprim focul si lasam 10 minute.

Intre timp facem pesmetul panko. Este un pesmet care provine din bucataria  japoneza si il intalnim tot mai des in ultimul timp. Eu nu l-am gasit de cumparat in magazine, dar se face foarte simplu acasa. L-am facut pe tot deodata in felul urmator: am rupt miezul de la feliile de paine in bucati mici. Am pus tot miezul intr-un robot apoi am mixat pana s-a maruntit fin. Am lasat pesmetul sa se usuce in cuptorul cald la 60-70 grade, pana am pregatit celelalte ingrediente.

Pentru vinetele pane: din ou, lapte, sare, piper, faina, facem un aluat care se aseamana cu cel de clatite. Spalam vinetele cu tot cu coaja, le stergem cu un prosop. Le taiem in felii groase de 1 cm. Le pudram cu sare si le lasam deoparte 20 minute. Dupa ce vinetele si-au lasat sucul le tamponam cu prosoape de hartie. Trecem fiecare felie de vanata prin aluat, apoi prin pesmetul panko si le prajim in ulei incins pe ambele parti. Le scoatem pe prosoape de hartie.

Pentru burgeri: scoatem bucata de peste pe un fund de lemn si o lasam sa se raceasca putin. Indepartam pielea, apoi cu mainile rupem pestele in bucati. Adaugam usturoiul pisat, sare si piper, pesmetul panko, oul, patrunjelul tocat fin, zeama si coaja rasa fin de la jumatate de lamaie. Amestecam ingredientele. Cu mainile usor umede formam burgeri, niste chiftele mai mari si mai groase. Prajim burgerii intr-o tigaie tip gril bine incinsa, la foc mediu pana sunt rumeni pe ambele parti.

 

Asamblare: luam o felie de vanata si o ungem cu putin sos, peste ea punem o felie de rosie, apoi o felie de mozzarella, un burger, rosie, mozzarella, vanata unsa cu sos pe partea interioara. Inainte de servire dam burgerul pentru 2-3 minute la cuptorul cu microunde, cat sa se topeasca putin mozzarella. Eu am avut una foarte proaspata, deaia am si vrut sa o folosesc, voi puteti sa folositi cascaval sau o alta branza care se topeste. Serviti cu mare pofta! Big yamii!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger cu somon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala