Pastrav la cuptor cu lamaie

de simona72 in Pastrav, 15 Mai 2013 | 23189 vizualizari

 

O zi din saptamina este dedicata pestelui in bucataria mea. Cum azi am gasit peste proaspat am zis ca este momentul potrivit pt peste....

 

INGREDIENTE

  • 3 pastravi
  • sare
  • piper
  • 2 lamai
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mustar cu seminte
  • 1 paharel mojito

Pt garnitura:

  • 1 punguta orez basmati
  • sare
  • 1 fir menta proaspata
  • coaja de lamaie

Pt salata:

  • 1 salata proaspata
  • 1 legatura ceapa verde
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor cu lamaie:

Pestele curatat de mate, solzi si cap, uscat cu un prosop de bucatarie se condimenteaza pe toate partile cu sare si piper. Intr-un vas termorezistent, de iena am avut eu, am pus o lingura ulei de masline, am curata o lamaie de coaja, am taiat lamaia feliute si am pus-o in vas peste ulei. Am pus pestele peste lamaie, peste peste am pus cealalta lamie curatata de coaja si taiata feliute, precum si usturoiul taiat feliute. Am mai pus putin piper, am mai stropit pestele cu 1 lingura ulei de masline si am dat la cuptorul incins la 200 grade pt 15 minute. Dupa cele 15 minute, am amestecat mustarul cu bautura mojito, am turnat-o peste peste si am mai dat la cuptor pt 10 minte. Orezul la punga l-am facut conform instructiunilor de pe ambalaj, doar ca in apa in care a fiert orezul am pus coaja de lamaie, menta si sare. Salata am facut-o cu ingredientele indicate si am servit pestele impreuna cu orezul stropit cu sosul in care s-a facut pestele si salata verde.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

pestii mei au fost putin cam mari si nu au putut fi mincati in intregime,deci puteti sa-i taiati in doua pe lungime si restul sa pastrati pt alta masa

2

daca nu curatati lamaia de coaja, aceasta devine amara, iar pestele si sosul va capata un gust usor amarui

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Păstrăv cu fenicul