O zi din saptamina este dedicata pestelui in bucataria mea. Cum azi am gasit peste proaspat am zis ca este momentul potrivit pt peste....
Pt garnitura:
Pt salata:
Pestele curatat de mate, solzi si cap, uscat cu un prosop de bucatarie se condimenteaza pe toate partile cu sare si piper. Intr-un vas termorezistent, de iena am avut eu, am pus o lingura ulei de masline, am curata o lamaie de coaja, am taiat lamaia feliute si am pus-o in vas peste ulei. Am pus pestele peste lamaie, peste peste am pus cealalta lamie curatata de coaja si taiata feliute, precum si usturoiul taiat feliute. Am mai pus putin piper, am mai stropit pestele cu 1 lingura ulei de masline si am dat la cuptorul incins la 200 grade pt 15 minute. Dupa cele 15 minute, am amestecat mustarul cu bautura mojito, am turnat-o peste peste si am mai dat la cuptor pt 10 minte. Orezul la punga l-am facut conform instructiunilor de pe ambalaj, doar ca in apa in care a fiert orezul am pus coaja de lamaie, menta si sare. Salata am facut-o cu ingredientele indicate si am servit pestele impreuna cu orezul stropit cu sosul in care s-a facut pestele si salata verde.
Pofta buna!!!!
1
pestii mei au fost putin cam mari si nu au putut fi mincati in intregime,deci puteti sa-i taiati in doua pe lungime si restul sa pastrati pt alta masa
2
daca nu curatati lamaia de coaja, aceasta devine amara, iar pestele si sosul va capata un gust usor amarui