Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime

de simona72 in Somon, 3 Mai 2016 | 5673 vizualizari

 

In luna aprilie Laura Maria Din este gazda provocarilor din Mistery box challange, provocare initiata de Cerasela. Ingredientele propuse de Laura in aceasta luna sunt: 1. Peste (de orice fel);2. Legume (la alegere);3. Verdeata;4. Branzeturi;5. Lapte/iaurt;6. Smantana (de gatit/pentru frisca);7. Oua;8. Cocos (nuca/lapte/fulgi);9. Fructe de padure;10. Vedeta lunii - LIME (limeta).
Ador aroma, parfumul limetei. Nu puteam sa nu raspuns provocarii cu cateva retete. Fiind o luna incarcata din punct de vedere gastronomic, am ales sa pregatesc cateva retete simple, dar delicioase, zic eu…

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 120 ml apa calduta
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 200 gr faina
  • 1 lingura drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 lingura unt gras
  • Sare, piper, marar tocat fin (dupa gust)
  • 2 fire ceapa verde
  • 100 gr somon afumat
  • Coaja si sucul de la 1 limeta
  • Cateva fire de chivas
  • Pentru servit: felii de limeta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime:

In primul rand ne ocupam de pestele afumat…Taiem pestele in cuburi, il punem intr-un castron, iar peste el stoarcem sucul de la jumatate de limeta. Marinam pestele putin in felul asta…

Pentru aluat: ca de fiecare data am ales varianta cea mai simpla si anume, la masina de paine. Am pus ingredientele pentru aluat in cuva masinii, in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat masina sa framante aluatul 15 minute. Am pus aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la dospit 30 minute. Dupa ce a dospit l-am pus pe o bucata de hartie de copt si l-am intins cu sucitorul, dandu-i o forma rotunda de dimensiunea tavii in care urma sa coc placinta.

Pentru umplutura: facem o crema din branza, smantana untul topit. Amestecam bine ingredientele si asezonam dupa gust cu sare, piper, marar tocat fin, coaja rasa si sucul de la jumatate de limeta.  Cu aceasta crema de branza ungem placinta. Deasupra punem ceapa verde taiata rondele, bucatile de peste care au stat la marinat, chivas taiat nu foarte fin. Lasam placinta la loc cald pentru inca 15 minute. O coacem la cuptorul incins la 165 grade pentru 20 minute. Se portioneaza si se serveste cu felii de limeta. Sa va fie de folos!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si somon afumat cu aroma de lime" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de smantana