Dorada la gratar cu cartofi natur si sos olandez

de simona72 in Peste, 27 Iul 2013 | 15007 vizualizari

 

O reteta pe cat de simpla pe atat de delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • pt peste:
  • 3 bucati dorada proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper alb
  • zeama de la 1 lamaie
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • pt cartofi:
  • 700-800 gr cartofi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper alb
  • patrunjel verde
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • pt sosul olandez reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/sos-olandez-49283.html
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la gratar cu cartofi natur si sos olandez:

Pestele curatat, spalat si uscat de surplusul de apa cu prosop de hartie. Se face o marinata din toate ingredientele de la peste, tavalim pestele prin marinata si-l lasam la frigider pt cel putin 30 minute. Dupa expirarea timpului, se prajeste pestele intr-o tigaie gril bine incinsa, la foc mic, 5 minute pe o parte si 5 pe cealalta, iar dupa ce l-am intors putem sa punem in tigaie si marinata ramasa de la peste. Dupa ce pestele s-a facut, eu am pus un capac peste peste si l-am lasat asa pana cand a fost servit. Daca procedati astfel pielea nu mai este crocanta.

Pt cartofi:spalati bine cartofii si ii puneti cu tot cu coaja in apa la fiert. Dupa ce cartofii s-au fiert se pun sub jet de apa rece, se lasa 2-3 minute si apoi se curata de coaja. Se taie in jumatati sau sferturi, depinde cat sunt de mari cartofii. Se pune o tigaie la incins, se adauga uleiul de masline si mai apoi cartofii curatati si taiati. Se prajesc la foc iute pana devin usor aurii, se asezoneaza dupa gust cu sare, piper, se stropesc cu zeama de lamaie, iar la final patrunjel verde tocat fin. Noi am servit dorada prajita cu cartofi natur si sos olandez si pot zice ca a fost o masa delicioasa. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la gratar cu cartofi natur si sos olandez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Macrou in vasul de lut