Peste cu mamaliguta in vas zepter si sos de iaurt cu miez de lapte

de simona72 in Somon, 30 Apr 2013 | 6441 vizualizari

 

Am vazut o rubrica noua pt mine pe site cu retete zepter. Am intrat sa vad despre ce este vorba si am vazut multe retete printre care si mamaliga facuta de bucataras. Asa ca daca tot trebuia sa fac azi ceva cu peste am hotarit sa fac si mamaliga bucatarasului. Am un vas zepter de mult timp, de la mama, de pe vremea cind erau marcile germane. Ea si-a cumparat un set de oale si a primit un vas cadou pe care mi la dat mie. Vasul se numeste "mica printesa" , sper ca imi aduc bine aminte...

 

INGREDIENTE

  • pt mamaliga:
  • 2 si 1/2 cani de apa
  • un praf de sare
  • o cana de faina malai
  • pt peste:
  • 3 medalioane somon
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri faina malai
  • jumatate de limeta
  • pt sos:
  • o bucatica de castravete
  • 2 catei de usturoi
  • citeva fire de marar si coriandru proaspat
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1-2 linguri zeama de limeta
  • 1/2 cutie de iaurt grecesc Pilos
  • 3 bucati miez de lapte(optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu mamaliguta in vas zepter si sos de iaurt cu miez de lapte:

Pt mamaliga punem apa cu sare la fiert, iar cind aceasta fierbe punem faina de malai in ploaie. Amestecam 2-3 minute, punem capacul si oprim focul si o lasam 30-40 minute.

Pestele il condimentam cu sare si piper si-l lasam 10-15 minute la frigider. Il dam prin faina de malai si-l punem in tigaia incinsa cu 2 linguri ulei de masline. Lasam pestele la foc incet, punem capacul, il stropim cu zeama de limeta, iar cind prinde crusta il intoarcem si pe partea cealalta. In 10 minute este facut pestele.

Pt sos: spalam castravetele ,eu nu l-am curatat de coaja, si-l taiem cubulete, tocam patrunjelul si coriandrul marunt,taiem usturoiul marunt, adaugam 1 lingura ulei de masline si zeama de limeta, iaurt grecesc, sare dupa gust si amestecam toate ingredientele pt sos. Dupa 30 minute rasturnam mamaliguta pe o farfurie si o servim cu peste, sos si miez de lapte.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

somonul se poate inlocui cu ce peste aveti si va place

2

mamaliga iasa perfect in vasul zepter si nu se prinde deloc de vas

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu mamaliguta in vas zepter si sos de iaurt cu miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon cu garnitura de cartofi dulci si sos suedez