Tarta cu peste

de simona72 in Peste, 24 Mar 2013 | 5129 vizualizari

 

Daca tot am avut atita aluat din pogacelele d-nei Lia, am fost nevoita sa fac si o tarta. Am zis ca merge acest aluat cu peste, avind in vedere ca este cu leurda, iar aceasta seamana la gust si cu usturoiul... Voi puteti sa folosit si aluat de tarta sarata sau foietaj..Avind in vedere ca mai devreme v-am dat reteta mea de aluat de pogacele, nu o voi mai scrie si aici.

 

INGREDIENTE

  • aluat de tarta sau de pogacele cu leurda
  • un macrou proaspat
  • jumatate dintr-un macrou afumat
  • 400 ml lapte
  • o feliuta de brinza feta
  • 2 linguri cascaval ras
  • 2 lingurite rase de faina
  • 2-3 cuisoare
  • o bucatica dintr-un baton de scortisoara
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • pt decor:
  • 2 linguri mazare congelata sau de la borcan
  • 2 linguri boabe porumb dulce
  • frunze de rucola
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu peste:

Intr-o craticioara punem laptele la fiert cu sare si piper dupa gust, cuisoare si scortisoara, iar cind laptele fierbe punem pestele curatat, fara cap si coada. Lasam 5 minute pe foc, scoatem pestele, iar laptele il strecuram si-l lasam sa se raceasca. Curatam pestele de piele si oase, curatam si o jumatate de peste afumat (tot macrou) de piele si oase si rupem bucatele pestele cu mina.

Intr-o craticioara punem uleiul pe foc, cind s-a incins punem usturoiul tocat marunt, lasam citeva secunde, adaugam faina, amestecam cu un tel si imediat punem si laptele. In tot acest timp amestecam sa nu se faca cocoloase si sa nu se prinda. Cind acesta va incepe sa fiarba se va ingrosa, il lasam 2-3 minute si adaugam brinza sfarimata si cascavalul si mai lasam putin pina se topesc acestea.

Intr-o tava rotunda, eu am avut de silicon, intindem aluatul, deasupra punem bucatele de peste fiert in lapte si peste afumat, peste peste turnam sosul, iar deasupra presaram mazare si porumb dulce. Dam la cuptorul incins la 170 grade pt 25 minute.

Servita calda sau rece, este buna oricum, cu rucola sau o salata de cruditati dupa preferinte.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

puteti sa folositi si alt fel de peste

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu somon, broccoli si spanac