Reteta mea simpla, usoara si rapida de somon...
Pestele spalat si curatat, taiat file sau medalion, se usuca cu servetele de bucatarie de surplusul de apa. Se pune sare, piper proaspat macinat, se stropeste cu zeama de lamaie si ulei de masline. Se da la frigider si se lasa cel putin jumatate de ora. Intr-o tigaie gril bine incinsa, se prajeste pestele cite 5 minute pe o parte si 5 pe alta. In timpul prajirii mai stropim pestele cu zeama de lamaie.
Punem un litru de apa la fiert cu putina sare, iar cind aceasta fierbe punem o punguta de orez basmati. Lasam 10-11 minute la fiert, scoatem punga cu o furcutita, lasam putin sa se scurga si o punem intr-o forma rotunda in farfurie alaturi de peste. Taiem legumele pt salata, adaugam sare si piper dupa gust, zeama de lamaie si ulei de masline peste salata. Le amestecam pe toate si servim salata alaturi de peste si orez. Este o masa super usoara si gustoasa si desigur sanatoasa....
Pofta buna!!!!