Spalam muschiul de porc, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem cubulete. Morcovul il curatam, il spalam si il taiem rondele. Ceapa uscata o curatam, o spalam si o tocam. Ceapa verde o spalam, partea alba o tocam , iar cozile le taiem rondele. Rosia o curatam de pielita si o taiem...
Intr-un bol punem branza. Ceapa o spalam si o taiem rondele. Mararul si patrunjelul il spalam si il tocam marunt. Punem peste branza verdeata si ceapa, apoi dam gust cu sare si piper. Punem si cele doua si amestecam bine. Cu aceasta compozitie umplem cannelloni.
Sosul bechamel: Intr-o...
Intr-un blender punem pliculetul de frappe, laptele, cuburile de gheata si 4 linguri de inghetata. Dam drumul la blender la viteza mare pana preparatul nostru face spuma. Cand este gata il turnam in pahar. Deasupra punem o jumatate de lingura de inghetata, insa usor ca sa nu se lase pe fundul...
Ciupercile le spalam si le lasam pe un prosopel curat sa se scurga apa. Scoatem coditele si le taiem bucatele. Ceapa verde o spalam, partea alba o tocam marunt iar cozile le facem rondele.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Punem ceapa la inabusit, apoi adaugam coditele de la ciuperci...
Ouale le separam. Mixam galbenusurile cu zaharul, pe care il punem treptat, pana isi dubleaza volumul. Incorporam uleiul, apoi apa minerala. Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si faina si incorporam bine. Albusurile le batem separat cu un praf de sare pana nu se mai desprind de bol. Le...
Spalam putin costita. Intr-o oala punem cam 6-7 litri apa si adaugam si costita. Punem pe foc si cand da sa fiarba spumam putin. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ardeiul rosu si galben il taiem cubulete. Rosia o...
Pieptul de pui il spalam si il dam prin masina de tocat. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam. Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam in doua-trei ape, apoi le taiem maruntel.
Intr-un vas punem uleiul la incins . Adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie 2-3 minute.Punem mai apoi...
Cernem faina ,praful de copt si sarea intr-un bol. Untul il mixam la viteza mai mare cu zaharul, pana devine o crema.Peste aceasta crema adaugam amestecul de faina. Apoi punem nuca,ness-ul si esenta de vanilie. Amestecam bine cu mana pana obtinem o bila de aluat( va iesi un aluat nu foarte tare,...
Pulpele de pui si copanelele de curcan le parlim de puf la flacara. Le spalam mai apoi si le lasam sa se scurga. Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam. Rosia o spalam si o taiem felii pe rotund. Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem in doua. Ii scobim putin ,ii condimentam cu...
Carnea o spalam,o tamponam cu un servet de bucatarie si o trecem prin masina de tocat. Ceapa uscata o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam de coaja ,apoi il dam prin razatoare. Ceapa verde o spalam ,tocam partea alta,iar cozile le facem rondele. Patrunjelul si mararul verde le...
Intr-o cratita amestecam apa cu zaharul si le punem pe foc.
Invartim in acest sirop,iar cand zaharul s-a topit de tot,il tragem de pe foc.
Punem margarina taiata cubulete si amestecam redepe pana se topeste de tot.
Laptele praf il trecem prin sita.
Il amestecam cu zaharul pudra cu...
Ouale (de la temperatura camerei) le mixati spuma impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste.
Adaugati iaurtul si uleiul.
Puneti laptele si vanilia, mixati.
Faina cernuta o amestecati cu praful de copt, apoi, treptat, o adaugati in compozitia de mai sus.
La final...
Ciolanul il parlim putin pe flacara aragazului,apoi il spalam. Il punem intr-o oala ,apoi il acoperim bine cu apa. Asezam oala pe aragaz,focul sa fie potrivit si lasam sa fiarba ciolanul. Spumam de cate ori este nevoie,dupa care acoperim cu un capac. Varza o spalam si o taiem fideluta. Ceapa...
Pieptul de pui il spalam.
Intr-o oala punem cam 6 litri de apa si dam drumul la piept .
Punem oala pe foc la fiert.
Ceapa o curatam si o spalam.
Morcovul si pastarnacul le curatam si le spalam.
Punem si legumele curatate peste piept ,acoperim oala si le lasam sa fiarba.
Incercam...
Cartofii ii spalam si ii radem de coaja sub jetul de apa. Ii punem intregi,sau daca sunt mai mari taiati pe jumatate,intr-o oala si ii acoperim cu apa.
Ii fierbem 15 minute cu o jumatate lingurita de sare. Dupa acest timp ii scurgem de apa. Usturoiul il spalam si il taiem marunt. Il punem...
Umplutura:
Pieptul de pui il spalam,apoi il dam prin masina de tocat. Ceapa o curatam o spalam si o tocam marunt. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Morcovul il curata,il spalam si il taiem cubulete. Ardeiul rosu il taiem patratele. Intr-o tigaie de ceramica punem carnea de pui si o...
Briosele:
Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul,iar mai apoi laptele. Punem esenta si praful de copt. Ness-ul il frecam cu 2-3 lingurite apa fierbine si il incorporam in compozitia de mai sus. La urma punem faina treptat,timp in care mixam continuu....
Clatitele:
Ouale le mixam spuma cu praful de sare.
Incorporam uleiul,apoi punem si laptele treptat.
Adaugam praful de copt,iar la urma faina ,treptat.
Incingem o tigaie si o ungem cu un strop de ulei.
Punem cate un polonic din compozitie,o repartizam pe intreaga suprafata si rumenim...
Pulpele de pui le spalam bine,indepartam tot puful de pe ele,apoi le taiem in doua daca sunt mai mari. Rosiile(de preferabil sa nu fie prea tari,ci putin fainoase) le spalam si le taiem feliute. Usturoiul il curatam si il pisam. Ceapa verde o spalam,o curatam si o taiem rondele. Mararul verde il...
Untul il punem intr-un castronel si il dam 20 de secunde la topit in microunde(sau pe baie de aburi daca nu aveti microunde). Intr-un bol mixam spuma ouale impreuna cu zaharul. Incorporam iaurtul,iar mai apoi untul topit. Adaugam apa minerala si esenta de vanilie.
Portocala o spalam si dam...
Spanacul il spalam sub jetul de apa.
Intr-o cratita punem niste apa la fiert cu un praf de sare.
Cand clocoteste adaugam spanacul si il lasam sa fiarba 2-3 minute.
Il scotem cu o paleta si il punem intr-o sita la scurs si sa se racoresca.
Curatam ceapa si o tocam.
Rosia o curatam de...
Intr-o cratita punem zaharul cu 200 ml apa .
O punem pe foc si o lasam sa dea cateva clocote pentru a se forma siropul.
Lamaie o spalam bine.
Cu un instrument de decojit legume sau cu un cutit micut facem fasii de coaja de lamaie,apoi taiem lamaia in doua si o stoarcem.
Luam siropul de pe...
Rosiile le spalam si le taiem un capacel.
Cu o lingurita scoatem usor miezul ,sa nu crapam rosiile,pe care nu-l aruncam.
Rosiile scobite le punem 5 minute cu gura in jos sa se scurga zeama.
Le intoarcem,le presaram cu putina sare,piper si mararul uscat.
Punem cate o feliuta muschi,apoi...
Ouale impreuna cu zaharul le mixam spuma,pana ce ,acesta din urma se topeste.
Incorporam treptat si uleiul.
Punem praful de copt,esenta si coaja rasa de lamaie.
La urma adaugam faina treptat,pana aluatul devine nelipicios si tare.In acel moment incetam sa mai adaugam faina.
Rupem ,rand pe...
Fasolea o spalam in doua, trei ape. O punem 3-4 ore la umflat in apa fierbinte,intr-un bol.
Curatam ceapa,o spalam si o tocam. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Ardeiul il taiem cubulete. Urzicile le curatam , le spalam bine si daca sunt mai mari le taiem putin,daca...
Ficateii ii spalam in cateva ape,apoi ii lasam sa stea 10 minute in apa rece sa mai iese sangele din el.
Ouale le mixam spuma.
Adaugam piperul,sarea si praful de copt,iar la urma faina.
Patrunjelul si mararul il spalam,indepartam cozile si il tocam marunt.
Usturoiul il curatam,il spalam...
Cartofii ii curatam de coaja si ii spalam. Ii punem intr-o oala cu apa la fiert. Cand incep sa clocoteasca, adaugam un praf de sare si ii fierbem pe trei sferturi. Dupa ce s-au fiert, ii scurgem de apa si ii lasam 5 minute sa se racoreasca. Cu un cutit mai mic sau cu un instrument de scos cotorul...
Carnea de miel se spala foarte bine in multe ape si se indeparteaza toate impuritatile. Se taie bucati potrivit de mari.
Intr-un bol punem otetul si circa 2 cani de apa si dam drumul bucatilor de carne acolo si le lasam circa 2 ore pentru a mai indeparta mirosul de miel. Ceapa si usturoiul...
Rupem frunzele de salata si le spalam pe rand una cate una,apoi le scurgem bine de stropii de apa. Rosiile le spalam si le taiem feliute. Ardeiul il spalam si il taiem fasiute pe lung. Castravetii ii spalam,ii curatam de coaja ,ii taiem in doua pe lung ,apoi ii facem feliute. Ridichile le spalam,...
Amestecam intr-un bol margarina cu zaharul,cu o paleta,cat sa se topeasca putin cristalele de zahar. Adaugam esenta si coaja rasa de lamaie. Incorporam faina si bicarbonatul. Nucile le maruntim si le punem in bol. Ciocolata o taiem cubulete mici si o amestecam bine in compozitia de mai sus....
Shepherd's Pie
Spalam muschiul de porc, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem cubulete. Morcovul il curatam, il spalam si il taiem rondele. Ceapa uscata o curatam, o spalam si o tocam. Ceapa verde o spalam, partea alba o tocam , iar cozile le taiem rondele. Rosia o curatam de pielita si o taiem...
Cannelloni cu branza si verdeata
Intr-un bol punem branza. Ceapa o spalam si o taiem rondele. Mararul si patrunjelul il spalam si il tocam marunt. Punem peste branza verdeata si ceapa, apoi dam gust cu sare si piper. Punem si cele doua si amestecam bine. Cu aceasta compozitie umplem cannelloni. Sosul bechamel: Intr-o...
Frappe ciocolatos
Intr-un blender punem pliculetul de frappe, laptele, cuburile de gheata si 4 linguri de inghetata. Dam drumul la blender la viteza mare pana preparatul nostru face spuma. Cand este gata il turnam in pahar. Deasupra punem o jumatate de lingura de inghetata, insa usor ca sa nu se lase pe fundul...
Ciuperci umplute
Ciupercile le spalam si le lasam pe un prosopel curat sa se scurga apa. Scoatem coditele si le taiem bucatele. Ceapa verde o spalam, partea alba o tocam marunt iar cozile le facem rondele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Punem ceapa la inabusit, apoi adaugam coditele de la ciuperci...
Rasturnata cu visine si frisca
Ouale le separam. Mixam galbenusurile cu zaharul, pe care il punem treptat, pana isi dubleaza volumul. Incorporam uleiul, apoi apa minerala. Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si faina si incorporam bine. Albusurile le batem separat cu un praf de sare pana nu se mai desprind de bol. Le...
Ciorba de perisoare cu afumatura
Spalam putin costita. Intr-o oala punem cam 6-7 litri apa si adaugam si costita. Punem pe foc si cand da sa fiarba spumam putin. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ardeiul rosu si galben il taiem cubulete. Rosia o...
Spaghete cu carne tocata de pui
Pieptul de pui il spalam si il dam prin masina de tocat. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam. Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam in doua-trei ape, apoi le taiem maruntel. Intr-un vas punem uleiul la incins . Adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie 2-3 minute.Punem mai apoi...
Fursecuri cu nuca si cafea
Cernem faina ,praful de copt si sarea intr-un bol. Untul il mixam la viteza mai mare cu zaharul, pana devine o crema.Peste aceasta crema adaugam amestecul de faina. Apoi punem nuca,ness-ul si esenta de vanilie. Amestecam bine cu mana pana obtinem o bila de aluat( va iesi un aluat nu foarte tare,...
Curcan,pui si carnati la tava
Pulpele de pui si copanelele de curcan le parlim de puf la flacara. Le spalam mai apoi si le lasam sa se scurga. Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam. Rosia o spalam si o taiem felii pe rotund. Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem in doua. Ii scobim putin ,ii condimentam cu...
Sarmalute in foi de vita
Carnea o spalam,o tamponam cu un servet de bucatarie si o trecem prin masina de tocat. Ceapa uscata o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam de coaja ,apoi il dam prin razatoare. Ceapa verde o spalam ,tocam partea alta,iar cozile le facem rondele. Patrunjelul si mararul verde le...
Ciocolata cu ness si alune in foi de napolitana
Intr-o cratita amestecam apa cu zaharul si le punem pe foc. Invartim in acest sirop,iar cand zaharul s-a topit de tot,il tragem de pe foc. Punem margarina taiata cubulete si amestecam redepe pana se topeste de tot. Laptele praf il trecem prin sita. Il amestecam cu zaharul pudra cu...
Chec cu capsuni si ciocolata
Ouale (de la temperatura camerei) le mixati spuma impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugati iaurtul si uleiul. Puneti laptele si vanilia, mixati. Faina cernuta o amestecati cu praful de copt, apoi, treptat, o adaugati in compozitia de mai sus. La final...
Varza cu ciolan afumat
Ciolanul il parlim putin pe flacara aragazului,apoi il spalam. Il punem intr-o oala ,apoi il acoperim bine cu apa. Asezam oala pe aragaz,focul sa fie potrivit si lasam sa fiarba ciolanul. Spumam de cate ori este nevoie,dupa care acoperim cu un capac. Varza o spalam si o taiem fideluta. Ceapa...
Ciorba radauteana
Pieptul de pui il spalam. Intr-o oala punem cam 6 litri de apa si dam drumul la piept . Punem oala pe foc la fiert. Ceapa o curatam si o spalam. Morcovul si pastarnacul le curatam si le spalam. Punem si legumele curatate peste piept ,acoperim oala si le lasam sa fiarba. Incercam...
Cartofi noi rumeni cu usturoi verde
Cartofii ii spalam si ii radem de coaja sub jetul de apa. Ii punem intregi,sau daca sunt mai mari taiati pe jumatate,intr-o oala si ii acoperim cu apa. Ii fierbem 15 minute cu o jumatate lingurita de sare. Dupa acest timp ii scurgem de apa. Usturoiul il spalam si il taiem marunt. Il punem...
Cannelloni cu pui
Umplutura: Pieptul de pui il spalam,apoi il dam prin masina de tocat. Ceapa o curatam o spalam si o tocam marunt. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Morcovul il curata,il spalam si il taiem cubulete. Ardeiul rosu il taiem patratele. Intr-o tigaie de ceramica punem carnea de pui si o...
Briose cu crema de mascarpone si capsuni
Briosele: Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul,iar mai apoi laptele. Punem esenta si praful de copt. Ness-ul il frecam cu 2-3 lingurite apa fierbine si il incorporam in compozitia de mai sus. La urma punem faina treptat,timp in care mixam continuu....
Clatite umplute cu pui si miez de lapte
Clatitele: Ouale le mixam spuma cu praful de sare. Incorporam uleiul,apoi punem si laptele treptat. Adaugam praful de copt,iar la urma faina ,treptat. Incingem o tigaie si o ungem cu un strop de ulei. Punem cate un polonic din compozitie,o repartizam pe intreaga suprafata si rumenim...
Pulpe de pui cu rosii si lamaie la punga
Pulpele de pui le spalam bine,indepartam tot puful de pe ele,apoi le taiem in doua daca sunt mai mari. Rosiile(de preferabil sa nu fie prea tari,ci putin fainoase) le spalam si le taiem feliute. Usturoiul il curatam si il pisam. Ceapa verde o spalam,o curatam si o taiem rondele. Mararul verde il...
Tortulete pancakes cu bilute de ciocolata si portocale
Untul il punem intr-un castronel si il dam 20 de secunde la topit in microunde(sau pe baie de aburi daca nu aveti microunde). Intr-un bol mixam spuma ouale impreuna cu zaharul. Incorporam iaurtul,iar mai apoi untul topit. Adaugam apa minerala si esenta de vanilie. Portocala o spalam si dam...
Rulada de pui cu spanac
Spanacul il spalam sub jetul de apa. Intr-o cratita punem niste apa la fiert cu un praf de sare. Cand clocoteste adaugam spanacul si il lasam sa fiarba 2-3 minute. Il scotem cu o paleta si il punem intr-o sita la scurs si sa se racoresca. Curatam ceapa si o tocam. Rosia o curatam de...
Limonada cu capsuni
Intr-o cratita punem zaharul cu 200 ml apa . O punem pe foc si o lasam sa dea cateva clocote pentru a se forma siropul. Lamaie o spalam bine. Cu un instrument de decojit legume sau cu un cutit micut facem fasii de coaja de lamaie,apoi taiem lamaia in doua si o stoarcem. Luam siropul de pe...
Rosii cu surpriza
Rosiile le spalam si le taiem un capacel. Cu o lingurita scoatem usor miezul ,sa nu crapam rosiile,pe care nu-l aruncam. Rosiile scobite le punem 5 minute cu gura in jos sa se scurga zeama. Le intoarcem,le presaram cu putina sare,piper si mararul uscat. Punem cate o feliuta muschi,apoi...
Fursecuri umplute cu rahat
Ouale impreuna cu zaharul le mixam spuma,pana ce ,acesta din urma se topeste. Incorporam treptat si uleiul. Punem praful de copt,esenta si coaja rasa de lamaie. La urma adaugam faina treptat,pana aluatul devine nelipicios si tare.In acel moment incetam sa mai adaugam faina. Rupem ,rand pe...
Ciorba de fasole cu urzici
Fasolea o spalam in doua, trei ape. O punem 3-4 ore la umflat in apa fierbinte,intr-un bol. Curatam ceapa,o spalam si o tocam. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Ardeiul il taiem cubulete. Urzicile le curatam , le spalam bine si daca sunt mai mari le taiem putin,daca...
Chec cu ficatei de pui
Ficateii ii spalam in cateva ape,apoi ii lasam sa stea 10 minute in apa rece sa mai iese sangele din el. Ouale le mixam spuma. Adaugam piperul,sarea si praful de copt,iar la urma faina. Patrunjelul si mararul il spalam,indepartam cozile si il tocam marunt. Usturoiul il curatam,il spalam...
Cartofi umpluti cu cabanos la cuptor
Cartofii ii curatam de coaja si ii spalam. Ii punem intr-o oala cu apa la fiert. Cand incep sa clocoteasca, adaugam un praf de sare si ii fierbem pe trei sferturi. Dupa ce s-au fiert, ii scurgem de apa si ii lasam 5 minute sa se racoreasca. Cu un cutit mai mic sau cu un instrument de scos cotorul...
Friptura de miel la cuptor
Carnea de miel se spala foarte bine in multe ape si se indeparteaza toate impuritatile. Se taie bucati potrivit de mari. Intr-un bol punem otetul si circa 2 cani de apa si dam drumul bucatilor de carne acolo si le lasam circa 2 ore pentru a mai indeparta mirosul de miel. Ceapa si usturoiul...
Salata de primavara cu miez de lapte Delaco
Rupem frunzele de salata si le spalam pe rand una cate una,apoi le scurgem bine de stropii de apa. Rosiile le spalam si le taiem feliute. Ardeiul il spalam si il taiem fasiute pe lung. Castravetii ii spalam,ii curatam de coaja ,ii taiem in doua pe lung ,apoi ii facem feliute. Ridichile le spalam,...
Fursecuri cu ciocolata de post
Amestecam intr-un bol margarina cu zaharul,cu o paleta,cat sa se topeasca putin cristalele de zahar. Adaugam esenta si coaja rasa de lamaie. Incorporam faina si bicarbonatul. Nucile le maruntim si le punem in bol. Ciocolata o taiem cubulete mici si o amestecam bine in compozitia de mai sus....