Shepherd's Pie

de Rocsi in Porc, 21 Iun 2012 | 11627 vizualizari

 

O reteta vazuta la draga bucatareasa Dia ce m-a tot facut sa stau cu gandul la ea.Mi-a placut mult inca de cum a postat reteta si abia asteptam sa o fac.Desi se prepara cu carne de miel, cei ce nu iubesc mielul o pot pregati cu orice fel de carne doresc:pui, porc, curcan, etc.Eu am pregatit-o cu un muschiulet de porc.Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr muschi de porc
  • 2 cepe uscate
  • 4 cepe verzi
  • 4 morcovi
  • 1 rosie
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 600 gr cartofi
  • lapte
  • unt
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shepherd's Pie:

Spalam muschiul de porc, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem cubulete. Morcovul il curatam, il spalam si il taiem rondele. Ceapa uscata o curatam, o spalam si o tocam. Ceapa verde o spalam, partea alba o tocam , iar cozile le taiem rondele. Rosia o curatam de pielita si o taiem felii. Rosiile in suc propriu le facem cubulete.

Intr-o cratita punem uleiul la incins. Adaugam ceapa uscata, iar de la cea verde doar parte alta pentru inceput si o lasam 1 minut pe foc, apoi punem carnea si o rumenim putin. Punem 1 lingurita boia de ardei dulce. Adaugam si morcovul, apoi apa cat sa cuprinda carnea. Lasam sa fiarba, cratita fiind acoperita, pana ce muschiul este pe jumatate patruns. Mai spre final punem si cozile de ceapa, rosia si rosiile in bulion, sare si piper dupa gust . Mai dam 3-4 clocote si tragem cratita de pe foc. Curatam usturoiul, il pisam si il adaugam si pe acesta. Tot acest amestec cu carne il punem intr-un vas yena, iar deasupra presaram patrunjel verde tocat.

Cartofii ii curatam si ii punem la fiert cu un praf de sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa. Punem lapte, unt si pregatim un piure. Cu ajutorul unui ornator, punem piure deasupra preparatului de mai sus.

Dam vasul in cuptor. Aprindem cuptorul si lasam placinta circa 1 ora, pana cartofii prind o culoare aurie. Cand este gata o scoatem la racorit apoi putem servi. Pofta buna!!!!!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Shepherd's Pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Bya Ralu 1

14.03.2013, 13:46

arata tare fain

sebirizescu 1

14.03.2013, 14:08

Rocsi 1

14.03.2013, 14:17

Multumesc Bianca, Sebi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta de cartofi