Tort cu capsuni si glazura de ciocolata

de Rocsi in Torturi, 22 Iun 2012 | 5899 vizualizari

 

Din ultimele capsunele aflate pe piata am zis sa fac un desert pentru ca, de acum vom gasi doar congelate si nu au aceeasi savoare.Va las acest desert pentru week-end si sper sa aveti parte de unul frumos!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 8-10 linguri faina
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 esenta vanilie
  • 1 castron cu capsuni
  • jumatate de cana suc de capsuni(dati prin blender niste capsuni , apoi treceti-le prin tifon.daca nu folositi din comert)
  • Glazura:
  • 150 ml frisca lichida
  • 160 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si glazura de ciocolata:

Blat:

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul spuma. Adaugam uleiul si apa minerala. Apoi incorporam praful de copt, esenta iar la sfarsit faina. Luam jumatate din compozitie si o amestecam cu cacaoa. Ungem o tava rotunda cu unt si punem hartie de copt. Punem compozitia alba in tava si o introducem in cuptorul incins. Lasam cam 12-15 minute pana prima foaie este coapta (facem testul cu scobitoare). Cand este gata o scoatem, apoi punem foaia maro si o coacem. Lasam ambele foi sa se raceasca dupa ce s-au copt.

Crema:

Amestecam mascarponele cu branza de vaci. Adaugam zaharul pudra simplu, cel vanilat si esenta si mixam pana obtinem o crema fina.

Glazura:

Intr-o cratita punem frisca lichida, untul si ciocolata rupta bucatele. Punem pe foc si lasam pana se topeste putin ciocolata iar glazura capata consistenta unei smantani. O dam deoparte si o lasam putin sa se racoreasca, cat sa fie numai calduta.

Asamblare:

Taiem fiecare blat in doua, dar nu in doua foi. Tapetam o tava detasabila cu folie alimetara. Punem prima foaie ,fiind formata din jumatate blat alb, jumatate blat de cacao (ca in poza).

Insiropam cu suc de capsuni, apoi o ungem cu jumatate din crema. Capsunile le spalam, indeparatam coditele si le taiem feliute. Le asezam peste crema, apoi venim cu restul de crema. Punem a 2 a foaie, tot jumatate alba, jumatate cacao si insiropam, insa punem un semn ca sa nu vina blat alb peste alb sau maro peste maro.Daca cel de dedesubt e alb, deasupra sa vine cel maro si invers. Dam la rece pentru circa jumatate de ora.

Scoatem tortul din tava, il punem pe un suport, iar sub suport o tava. Turnam glazura calduta si o lasam sa se scurga si pe margini, iar cu o lingura luam din glazura scursa in tava si tot punem deasupra tortului.

Ornam cu cateva capsunele, apoi dam la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Bounty