Fasii de pui in foietaj cu sos alb

de Rocsi in Pui, 26 Iul 2012 | 4002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 foaie aluat foietaj
  • 1 piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel uscat
  • Pentru sos:
  • 1 cana lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita unt
  • 2 1/2 linguri mascarpone
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasii de pui in foietaj cu sos alb:

Aluatul foietaj il lasam sa se dezghete.

Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie. Il taiem fasii pe lung, nu foarte groase. Intr-un bol amestecam sare,piper, boia dulce si patrunjel uscat. Le invartim bine, apoi tavalim fasiile de pui prin acest amestec. Presaram niste faina pe masa de lucru. Asezam foietajul si cu un sucitor il mai intindem putin, apoi il taiem fasii de circa 2 cm. Luam cate o fasie de aluat si infasuram in jurul bucatelelor de pui, dar nu le acoperim de tot cu aluat (ca in poza). Ungem o tava cu putina margarina si punem hartie de copt. Asezam fasiile de pui imbracate lasand putin spatiu intre ele.

Dam tava in cuptorul incins pana aluatul este rumenit iar puiul este patruns ( cam 40-45 de minute). Le scoatem cand sunt gata si le lasam sa se racoreasca.

Sosul:

Intr-un castron punem faina si o dizolvam cu 5-6 linguri de lapte. Punem restul de lapte la fiert intr-o cratita. Cand da in clocot, punem amestecul de faina, dar il trecem printr-o strecuratoare. Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase si il lasam sa fiarba cam 3 minute, cat sa aiba consistenta unei smantani. Luam de pe foc, condimentam cu sare si piper, apoi punem untul si invartim bine . Lasam sa se racoreasca putin, cat sa nu fie fierbinte si incorporam cu o lingura de lemn mascarponele. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt, apoi il adaugam in sos.

Servim fasiile de pui impreuna cu acest sos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasii de pui in foietaj cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

Rocsi 1

30.07.2012, 21:13

Nu ai pentru ce!

Angelina_Elena 1

01.08.2012, 22:28

mmm,ce bunatate!

Rocsi 1

01.08.2012, 23:23

Daria

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cum sa pregatesti cel mai bun pui asiatic, reteta rapida si aromata pentru o cina perfecta