Poloneza

de Rocsi in Prajituri, 1 Iul 2012 | 6942 vizualizari

 

Zilele din urma vorbeam cu mama despre prajiturile ce ni le pregatea in copilarie.Cat de multe facea, ce bune erau ca imi amintesc mereu de ele.Simple, cu creme, mai sofisticate dar delicioase.Si asa ne-am amintit si de aceasta prajitura pe care eu o savurez mereu cu placere.Am cautat in caietelul cu reteta sa vad daca mai am reteta si m-am apucat de treaba.Parca nu mai servisem o prajitura de luni de zile asa o mancam. Se vede ca e o prajitura din copilarie pentru ca ne place mult de tot!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 1 galbenus
  • 70 gr zahar
  • 100 gr smantana
  • 1 praf de copt
  • 270 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 borcan gem de prune
  • 2 linguri zahar pudra
  • 4 albusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poloneza:

Untul il mixam spuma impreuna cu zaharul si galbenusul de ou. Incorporam smantana, iar apoi praful de copt. Adaugam coaja rasa de lamaie, iar la final punem faina. Framantam cu mana pana obtinem un aluat nelipicios, cam ca o plastelina.

Intr-o tava dreptunghiulara punem hartie de copt. Aluatul il punem in tava si cu degetele il intindem pe intraga suprafata a tavii. Dam foaia de aluat in cuptorul incins pentru 8 minute

Albusurile le mixam pana se intaresc. Nuca o amestecam cu zaharul pudra. Dupa ce am copt 8 minute foaia, o scoatem din cuptor, o ungem cu gem si presaram nuca peste tot. Deasupra punem albusurile si le uniformizam. Bagam iar tava in cuptor . Lasam pana albusurile devin aurii, iar foaia este coapta.

Tragem putin de hartia de copt intr-o parte ca sa verificam daca blatul este bine facut. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca. Acum poate fi taiata si sa o servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Poloneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Rocsi 1

02.07.2012, 11:20

Sa stii ca uitam Dia, desi sunt foarte bune si ar fi bine sa le pregatim mai des

Rocsi 1

02.07.2012, 11:20

Multumesc Gurita

Rocsi 1

02.07.2012, 11:21

Poliana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem asortat si bezea