Am plecat de aici: http://cuisinezavecdjouza.fr/article-gateau-sec-algerien-et-economique-115919613-html/
si am ajuns aici :)))))
Sunt extrem de fragede, insa am gresit nerespectand grosimea, astfel ca s-au latit la copt. Am invatat din greseala si sper ca data viitoare sa imi iasa la fel de frumoase!
Intr-un castron, mixam untul zaharul si semintele de vanilie. Mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam oul intreg, apoi galbenusul.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam treptat in compozitia de unt. Amestecam pana obtinem un aluat destul de consistent. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece pentru o ora.
Dupa ce a stat la rece, scoatem aluatul si il framantam un pic. Formam "suluri" subtiri de 1 cm grosime si lungime 20 cm aproximativ. Taiem batoane de aprox. 7 cm.
Luam o tava prevazuta cu hartie de copt, asezam fursecurile si le bagam la cuptorul incins, la foc mediu, timp de aproximativ 10 minute. Ele trebuie sa ramana deschise la culoare, insa trebuie sa fie coapte. Le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.
Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam laptele. Amestecam pana se omogenizeaza. Ornam fursecurile cu ciocolata la capete sau dupa preferinte.
1
reteta originala cerea si 50 gr migdale macinate.
2
faceti batoanele subtiri, se vor lati la copt.
3
se pot pastra la frigider cateva zile.
4
daca e necesar, suplimentati cu 50 gr faina.