Este clar prajitura ideala pentru mine si trebuie repetata de cateva ori pana sa te saturi de ea.O prajitura fina, cu blat cu nuca si o crema delicioasa presarata cu putina nuca...V-am convins sa vreti o bucatica?
Blat:
Crema:
Sirop:
Blatul:
Separam la cele doua oua albusul de galbenus.
Albusurile le punem intr-un bol si le mixam spuma.
Dam drumul si celor doua galbenusuri peste.
Adaugam zaharul treptat, apoi uleiul si apa.
Mai punem praful de copt, extractul de vanilie, nuca, iar la sfarsit faina.
Incorporam bine toate ingredientele.
Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia de blat in tava si o introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Cand blatul este copt (facem testul cu scobitoarea), il scoatem din cuptor si il lasam la racit.
Crema:
Mixam galbenusurile pana devin spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam faina, apoi putin din lapte.
Punem zaharul pudra si amestecam pana devine ca o smantana mai groasa.
Restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita.
Cand laptele da sa fiarba, dam focul mic si turnam compozitia pregatita mai sus.
Amestecam bine si lasam sa fiarba pana devine ca o budinca.
Cand este gata o tragem de pe foc, o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca.
Cand este bine racita punem extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie si frisca batuta.
Invartim usor cu o lingura de lemn.
Pregatim siropul din apa plata si zaharul pudra vanilat, amestecand cele doua pana se topeste zaharul pudra de tot.
Blatul rece il insiropam.
Peste punem crema, iar cu o paleta o intindem pe intreaga suprafata a blatului.
Deasupra presaram nuca macinata.
O dam la rece,apoi servim!