Spalam pulpitele de pui si le taiem pe jumatate. Cartofii ii spalam si ii radem de coaja sub robinetul de apa. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Rosia o spalam si o taiem felii rotunde. Usturoiul il curatam si il pisam.
Ungem o tava cu unt. Intr-un bol amestecam uleiul, zeama de lamaie, sare, piper,boiaua de ardei, busuiocul si usturoiul pisat. Amestecam bine pana obtinem o pasta, iar cu acest amestec ungem pulpele. Le asezam in tava, iar intre ele punem cartofii curatati, pe care ii condimentam cu sare si piper. Deasupra punem ceapa verde si felii de rosii. Rupem si frunzele de dafin peste pui si catofi. Adaugam o cana de 1 1/2 cana apa, acoperim tava cu staniol si o introducem in cuptorul incins.
Lasam totul la foc potrivit cam 60-70 de minute. La sfarsit scoatem staniolul si mai lasam 10 minute, dar mai ridicam putin temperatura.
Cand este gata scoatem sa se racoreasca putin si servim!