Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pasta de naut cu ton, avocado si...
Postat de: katty in SalatePunem nautul intr-un castron si il zdrobim cu o furculita, astfel incat sa ramana si bucati mai mari. Adaugam miezul de avocado, putina zeama de lamaie si le zdrobim impreuna cu o furculita....Citeste continuarea
Ciuperci champignon pane
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCuratam ciupercile de pielita, taiem piciorusele si le trecem rapid printr-un jet de apa. Punem un vas cu apa la foc si cand clocoteste adaugam ciupercile, pe care le fierbem 5 minute, apoi le...Citeste continuarea
Varza rosie calita la slow cooker...
Postat de: panacris in Slow CookerSe curăță, toacă ceapa și varza roșie murată, se pune la călit în ulei de floarea soarelui, neacoperit, la foc mediu, cca 20 minute, în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot...Citeste continuarea
Fusilli Bolognese
Postat de: panacris in FusilliCarnea tocată se rumenește ușor în uleiul de măsline într-un vas cu fundul gros sau vasul Wok. După ce s-a evaporat tot lichidul lăsat de carne, se asezonează cu sare, piper...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de piersici
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai topim ciocolata alba pe baie de abur si apoi imbracam forma silikomart cu ciocolata, am constatat ca ciocolata alba nu are asa aderenta cum are ciocolata neagra, de aceea rezultatul...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de banane
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai topim cele 150 g ciocolata neagra pe baie de abur, apoi o turnam in forma si imbracam forma cu ciocolata topita, bagam forma la congelator si ne apucam sa facem inelul de banane. Am...Citeste continuarea
Vin fiert aromat
Postat de: claudiaO in BauturiPunem vinul in trun ibric, adaugam zaharul, zaharul vanilat, condimentele (scortisoara rupta bucati ,cuisoarele si condimentele Kamis), marul si portocala. punem pe foc pana...Citeste continuarea
Puricei cu slaninuta afumata
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriMamaliga o taiem cubulete, iar slaninuta fasiute subtiri. Incingem uleiul in tigie, adaugam mamaliga si slaninuta si prajim pe toate partiel timp de vreo 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca....Citeste continuarea
Faina de migdale
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPunem migdalele intr-un castron apoi turnam apa fiarta si le lasam cca 10 min, apoi varsam apa si ne apucam sa le decojim, operatiunea nu este grea, doar ca este migaloasa, sa iei fiecare migdala...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: ioana_lupu in Mancaruri de legumeAvocado se taie în 2. Se scoate miezul cu o linguriță și se înlătură osul. Se amestecă cu zeama de lime. Se scot semințele de la roșii, se taie cubulețe. Se toacă...Citeste continuarea
Porc cu legume la cuptor, masline...
Postat de: ancutsa in PorcCarnea de porc se spală și se porționează, după plac, se sărează, apoi se așază într-o tavă în care am pus un strat subțire de ulei, dar și două pahare de apă....Citeste continuarea
Salata Coronita
Postat de: RODIMUR in SalateConopida și broccoli se desfac în buchețele și se spală sub jet de apă. Se curăță morcovii, țelina și sfecla roșie, se spală și împreună cu buchețelele de broccoli...Citeste continuarea
Desert orez cu lapte si dovleac
Postat de: sufletista in DulciuriOrezul spalat bine in 2-3 ape, il acoperim cu apa, adaugam un praf de sare si punem pe foc sa fiarba pana ce absoarbe toata apa. Intre timp punem laptele la fiert cu un praf de sare, zaharul si...Citeste continuarea
Fasole cu carnati
Postat de: lucy2002 in Mancaruri cu carneFasolea din conserva se trece printr-un jet de apa si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Ceapa se curata se spala si se toaca marunt, o punem la calit ( inmuiat in ulei) intr-o cratita pe...Citeste continuarea
Snitele pufoase cu pireu usturoiat...
Postat de: mihaelar63 in PorcCartofii se curata, se spala, se taie bucati si se pun la fiert. Sarati . Spalati si taiati mustatile la capatana de usturoi . Se taie capatana de usturoi in doua si se pune...Citeste continuarea
Pui cu usturoi si cimbru
Postat de: claudiaO in PuiCurățăm bucățile de pui, le saram putin si le punem în untura încinsă, împreună cu vreo 2 căței de usturoi. Le perpelim putin pe ambele parti, vreo 5-7 min , apoi punem...Citeste continuarea
Winter soup-supa de iarna
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea de cocos se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare . Spalati si taiati mai marunt tija de telina si prazul verde . Decongelati mixul de legume de iarna la...Citeste continuarea
Fusilli tricolore cu ciuperci,...
Postat de: panacris in FusilliPastele se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit, împreună cu ciupercile, uleiul de măsline și vinul la foc mic,...Citeste continuarea
Franzele cu bere neagra, faina...
Postat de: mihaelar63 in PiineAm pus drojdia, berea si 4 linguri de faina alba in cuva masinii de paine . Berea trebuie sa fie calduta , astfel procesul de dospire va fi mai eficient. Si fainurile trebuie...Citeste continuarea
Desert chec trio
Postat de: ancutsa in DulciuriMod de preparare: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apa şi praful de copt şi se...Citeste continuarea
Desert Cusma lui Guguta, din...
Postat de: RODIMUR in DulciuriPentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina albă, sarea, bicarbonatul de sodiu, zahărul, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Se adaugă ouăle, se...Citeste continuarea
Supa de pui cu galuste
Postat de: claudiaO in SupeCuratam si spalam pulpele de pui, le portionam si le punem la fiert in apa rece cu putin sare. Dupa ce curatam spuma, punem capac si fierbem vreo 20 minute. Intre timp curatam legumele si le...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: lucy2002 in PiineDrojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce se lichifiaza, turnam laptele caldut si o lingura de faina si lasam sa creasca un pic pana face basici. Cernem faina intr-un bol si la mijloc facem o...Citeste continuarea
Hummus
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postSe lasă năutul la hidratat peste noapte într-un castron cu apă. A doua zi, se scurge, se clătește bine și se pune la fiert într-o oală cu 700 ml apă. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura Primavera
Postat de: ancutsa in PrajituriMod de preparare: Blatul: Se bat, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, zeama de lămâie și îndulcitorul, până se fac spumă. Se adaugă treptat...Citeste continuarea
Desert tarta cu crema de portocale...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi, iaurtul, oul si amestecati usor. Adaugati melasa, karobul, praful de sare si coaja de portocale, mixati totul. Faina cernuta o incorporati...Citeste continuarea
File de crap salbatic cu rozmarin...
Postat de: mirela0911 in Crap / CarasSe spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga bine de apa, eventual se sterg cu prosoape absorbante de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tigaie unde se pune...Citeste continuarea
Pastrama de berbecut la tigaie
Postat de: claudiaO in OaiePastrama de berbecut o taiem in bucatele meci, cat de-o imbucatura. Incingem untura in tigie, punem 2 catei de usturoi, ii perpelim putin, apoi punem bucatelele de pastrama. Trantim un capac...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri pt mic dejun cu...
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriIncepem cu ouale pe care le batem cu furculita si cu sare si piper dupa gust. Continuam cu feliile de paine. Fiecare felie de paine o aplatizam cu sucitorul, asezam deasupra o felie de...Citeste continuarea
Desert Tiramisu cu indulcitor
Postat de: lucy2002 in PrajituriAm preparat cafeaua si am adaugat esenta de rom si indulcitor dupa gust. Am folosit o tava dreptunghiulara si m-am ajutat cu rama detasabila primita din camara bucataras. ro Intr-un bol am...Citeste continuarea
Aperitiv oua rusesti cu caviar
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriOuale se fierb tari in apa cu sare si otet. Dupa fierbere se scurge apa fierbinte si se tin in apa rece . Curatati ouale de coaja si le taiati in doua pe lungime ....Citeste continuarea
Mancare chinezeasca
Postat de: Meea in VitaGătim legumele separat, apoi le amestecam și cu carnea. Îmi place să fie legumele crocante, de aceea procedăm așa. Așadar, punem untul la topit, la foc mic, într-o tigaie. Tăiem...Citeste continuarea
Desert placinta impletita cu Nutella
Postat de: Meea in PrajituriEu am un prieten bun care face toată treaba pentru mine și a trebuit doar să pun toate ingredientele pentru aluat în mașina pentru frământat și să aștept să își facă...Citeste continuarea
Chicken nuggets
Postat de: Meea in PuiPunem feliile de pâine într-un blender și le mărunțim. După ce am terminat de mărunțit pâinea, tăiem bucăți pieptul de pui și îl mărunțim în...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mac si crema de...
Postat de: Meea in PrajituriBlat cu mac: vom face 2 blaturi. Mixăm spumă tare albușurile. Punem zahărul și continuăm mixarea până când obținem o bezea tare. Adăugăm făina, praful de copt și...Citeste continuarea
Desert prajitura Albinita
Postat de: Meea in PrajituriFoi: punem într-un vas mierea, untul, sarea, zahărul și punem vasul pe foc mic. Amestecăm cu un tel până când zahărul s-a topit și amestecul face spume.Lăsăm...Citeste continuarea
Vinete pane
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeVinetele se spala si se curata din loc in loc cate o fasie pe lungime . Condimentati vinetele cu sare , piper , usturoiu si zaatar. Se prepara un aluat din oua batute spuma,...Citeste continuarea
Burger de vita
Postat de: Meea in VitaPentru carne vom pune într-un vas toate ingredientele și le vom amesteca cu mâna. Când formăm chiftelele este important ca, înainte de prăjire, să fie mai late...Citeste continuarea
Ciorba de curcan cu mazare, galuste...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala .Ceapa se toaca marunt . Morcovul fiind mai mare se taie jumatati de rondele . Restul legumelor se taie cubulete. Sotati usor...Citeste continuarea
Desert prajitura Alba ca Zapada
Postat de: lucy2002 in PrajituriFOI In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie,...Citeste continuarea
Desert prajitura Mozaic
Postat de: RODIMUR in PrajituriÎn prealabil, chiar cu o zi înainte, se taie cubulețe rahatul, iar nucile se rumenesc, se curăță de pielițe și apoi se taie mărunt. Se separă albușurile de gălbenușuri...Citeste continuarea
Desert prajitura Televizor
Postat de: lucy2002 in PrajituriIn vasul de la mixer am adaugat : ouale, zaharul si am pornit mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul am adugat in fir subtire uleiul, laptele, esenta de rom, praful de sare, bicarbonatul de amoniu...Citeste continuarea
Desert choux a la creme
Postat de: ioana_lupu in DulciuriPreparare choux: Se pune apa, laptele, untul si sarea intr-o cratita pe foc. Cand incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se pune faina in ploaie. Se amesteca in continuu pana ce aluatul este...Citeste continuarea
Chifle cu iaurt grecesc si lapte
Postat de: mihaelar63 in PiinePentru inceput se amesteca laptele cu drojdia, zaharul si doua linguri din faina alba. Iaurtul trebuie scos din frigider si lasat sa fie la temperatura camerei. Laptele...Citeste continuarea
Salata de rucola cu friptura de porc
Postat de: mihaelar63 in SalateSpalati legumele si rucola . Zvantati rucola sau o puneti intr-un strecurator . Taiati rondele ridichile . Taiati rosiile in bucati mai mici . Taiati cubulete...Citeste continuarea
Ciorba de conopida, broccoli si...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: madi_marin in PiineSe pun în vasul robotului 160 g făină cernută. Se adaugă drojdia, sarea şi zahărul şi se amestecă un pic să se combine ingredientele uscate. Se montează cârligul de...Citeste continuarea
Tarta rapida cu carne si praz
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai pregatim umplutura: taiem marunt prazul si-l punem la calit cu o ligura de ulei, adaugam si carnea tocata, presaram sare si piper si lasam sa se caleasca cca 20 min, apoi adaugam...Citeste continuarea
Desert placinta melc (cu lingura)
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAluat : Intr-un castron am pus ouale cu zaharul, uleiul si apa minerala si am omogenizat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat un praf de sare. Praful de copt l-am stins cu zeama de...Citeste continuarea
Desert cornuri cu nutella si nuci
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-o craticioara se pun 100 ml lapte caldut, se amesteca cu 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia. Se lasa 5-10 minute pana se activeaza. Intr-un bol se cerne faina si se pune pe margine...Citeste continuarea