Bors taranesc de primavara

de katty in Ciorbe, 16 Mai 2020 | 3495 vizualizari

 

Un bors acrisor cu ceva carne si verdeturi de primavara este oricand binevenit,mai ales daca le ai prin frigider si constati ca nimeni nu le mai vrea.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr pulpa de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata pastarnac
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 capatana salata verde
  • 200 ml rosii pasate
  • patrunjel
  • leustean
  • sare
  • piper negru macinat
  • bors dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors taranesc de primavara:

Taiem carnea in  bucatele mai mici. O spalam bine si o punem la fiert cu apa cat sa o depaseasca de doua degete intr-o oala. Spumam ori de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Curatam legumele. Tocam ceapa fin, morcovul si pastarnacul cubulete, ceapa verde marunt(pastram frunzele taiate separat).

Cand carnea este fiarta de jumatate adaugam legumele(in afara de frunzele de la ceapa verde). Fierbem pana se inmoaie si legumele si adaugam rosiile, Dupa 5 minute punem frunzele de ceapa si salata verde taiata marunt. Adaugam borsul fiert separat, sare, piper si mai dam cateva clocote. Adaugam leusteanul tocat fin si oprim focul. Servim borsul presarat cu patrunjel verde tocat fin

TIPS-URI

1

puteti adauga orice legume doriti sau alte verdeturi de primavara (loboda, macris)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc de primavara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

18.05.2020, 20:51

Ce bine arata

dantes 1

22.05.2020, 10:51

Bun!

Sidy 1

11.03.2023, 12:11

Waw cat de buna trebuie sa fie !
Noi nu folosim borsul dar am sa pun zeama de varza murata in loc...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de primavara, din legume