Tortellini in sos verde de spanac

de mihaelar63 in Tortellini, 15 Mai 2020 | 2587 vizualizari

 

   Nu am preparat de vreo doua-trei saptamani paste . Mi-am amintit de marea mea dragoste -tortellini . Cred ca v-am mai spus ca imi place consistenta lor asemantoare cu a pastelor preparate in casa . Daca este primavara se cere o reteta cu verdeata multa. Cam invatat  eu cum sunt retele astea  cu specific Italia . Pentru ca-mi plac deja stiu cum se prepara . Pentru orice eventualitate am mai verificat  la mama lor acasa retetele . Se pare ca gandesc italieneste : chiar asa   erau si la italieni  :))) Doar ca  zgarcitii puneau mai putina sunculita :))) Deci doamnelor si domnilor : ,, Tortellini in salsa di spinaci verdi "!!!!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tortelini umpluti cu prosciuto
  • 500 gr spanac verde
  • 100 sunculita taraneasca
  • 100 ml ulei masline
  • 100 ml smantana
  • 50 gr branza Gran Padana -sau parmezan -pentru razuit
  • 2 fire usturoi verde
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini in sos verde de spanac:

  1.  Spanacul se spala si se fierbe in putina apa cu sare . Scurgeti de apa .
  2. Tocati spanacul dupa ce s-a racit usor cu ajutorul robotului .
  3. Sunculita taraneasca se taie fasii si se prajeste in tigaia cu putin ulei  pana devine trandafirie si usor crocanta .
  4. Scoateti cu o paleta cu gauri sunculita din tigaie si continuati in uleiul cu gust bun  prepararea sosului de spanac .
  5. In  uleiul  fierbinte si se pune usturoiul verde maruntit . Deasupra se toarna spanacul tocat si smantana .
  6. Condimentati sosul de spanac cu nucsoara .
  7. Fierbeti tortelini in apa cu sare respectand indicatiile de pe ambalaj .
  8. Se scot tortellini din apa in care au fiert si se pun in sosul de spanac .
  9. Daca va pare sosul prea gros ,se poate dilua cu putina apa in care au fiert pastele .
  10.  In fiecare farfurie razuiti pe fund branza , distribuiti tortellinii in sos verde . Razuiti  din nou  pe deasupra branza si presarati sunculita crocanta .
  11.  Serviti bunatatea de tortellini in sos verde cat este calda .

TIPS-URI

1

Farfuriile trebue sa fie calde . Razuiti pe fundul farfuriei branza care va da sosului un plus de cremozitate . Branza razuita pe deasupra este de alta consistenta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini in sos verde de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

17.05.2020, 21:09

Ma bag la o portie, sa vad cum e!

mihaelar63 1

17.05.2020, 21:31

Mireluta ,este prea buna !!! Prea ca la Mihaela )

dantes 1

22.05.2020, 10:49

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu sunca si sos picant