Desert trandafiri cu branza si stafide

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 22 Mai 2020 | 4672 vizualizari

 

Aluaturi de casa
A facut Merisor niste branzoaice trandafir foarte frumoase si m-a gandit sa fac si eu. Problema mea a fost, ca de obicei, cu branza, care a fost apoasa (poate si din cauza ca o tin la desarat in apa). Este bine sa folositi o branza tare daca aveti de unde sa luati. Eu iau branza de la bunica de la tara, asa ca o folosesc pe aceea.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata + 1 lingura zahar
  • 150 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 200 ml lapte cald
  • 100 g unt topit
  • 550 g faina (sau cat cuprinde)
  • Umplutura:
  • 600 g branza de vaca
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 g stafide aurii
  • 3 albusuri
  • 50 g gris (daca este necesar)
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert trandafiri cu branza si stafide:

Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga 300 g de faina, restul de zahar, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie.

Laptele si untul se pun la foc pana cand se topeste untul, apoi se toarna in castron. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, adaugand faina cat cuprinde.

Se pregateste umplutura.

Branza se da pe razatoarea cea mare si se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie, stafidele aurii (clatite in apa), albusurile si grisul, in functie de necesitate.

Se imparte aluatul in sase bilute.

Se ia o biluta si se intinde pe masa de lucru infainata. Se pun doua linguri de umplutura in mijlocul ei si se fac sase crestaturi cu ajutorul cutitului de jur-imprejur. Se aduc petalele de aluat peste umplutura, in sens circular, ultimul colt de aluat bagandu-se sub prima petala. Branza nu se acopera de tot cu aluatul, mijlocul lasandu-se liber.

Se procedeaza la fel si cu celelalte bilute.

Trandafirii cu branza si stafide se aseaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se ung cu un galbenus amestecat cu lapte si se introduce tava la cuptor pana cand sunt frumos rumeniti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert trandafiri cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

oanapl 1

25.05.2020, 16:55

Ce bine arata! De mult timp, mi-am propus sa fac si eu niste trandafirasi, dar n-am mai reusit.

dantes 1

22.10.2020, 10:12

Super!

Sidy 1

22.10.2020, 17:17

Deosebiti...„trandafirii” tai !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec ''surpriza'' cu mere si prune