Desert tarta crocanta cu magiun de prune

de Ksenya in Dulciuri, 18 Mai 2020 | 3541 vizualizari

 

O reteta simpla ce se face rapid.
Combinatia dintre gustul dulce si crocant a aluatului si gemul un pic acru, e sublim.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt rece taiat cubulete
  • 200 g zahar pudra
  • 2 oua
  • Un varf cutit sare
  • Coaja de la o lamiae (optional)
  • 500 g faina 00
  • 500 g magiun de prune
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta crocanta cu magiun de prune:

 

Cu ajutorul unui robot de bucatarie se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de  2-3 minute.

 Se adauga sarea si ouale si coaja de lamaie, apoi zaharul pudra.

 Se amesteca iarasi 2-3 minute, va rezulta o coca.

 Rasturnam continutul din cuva, invelim in folie alimentara si o dam la frigider  30-40 minute sau congelator 20 minute.

 Rupem o bucata buna  din aluat si-l dam din nou la frigider.

 Restul de aluat il intindem cam de 5-6  mm si il asezam in tava de copt.

 Cu ajutorul unei furculite, intepam aluatul din loc in loc. Adaugam magiunul si netezim suprafata.

 Scoatem restul de aluat din frigider, il intindem si taiem fasii de 3-5 cm, depinde cum va place, aplicam deasupra peste magiun in forma de grilaj.

 Dam la cuptor 160 grade C, pentru 20-25 minute, depinde de cuptor sau pana se rumeneste usor.

 Se scoate tarta si se lasa la racit pana a 2-a zi.

 Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate prepara si cu gem de caise

2

Alegeti umplutura sa fie mai acra, astfel echilibrati tarta

3

Pudrati putin zahar pudra pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta crocanta cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de visine - de post