Tarta cu branza si spanac

de oanapl in Mancare copii, 17 Mai 2020 | 4948 vizualizari

 

aluaturi de casa
Am primit de la mama-soacră o sacoșă plină de baby spanac și era păcat să nu pregătesc ceva bun cu el. Am făcut o supă cremă de spanac și această tartă delicioasă. Am avut ceva de lucru, până când am terminat de spălat frunză cu frunză spanacul, pentru că era plin de pământ, dar în final, a meritat efortul.
Când cumpărați spanac, trebuie să țineți cont de faptul că se pierde foarte mult... rămâneți cu jumătate din cantitate.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250g făină
  • 1 ou
  • 125g unt rece
  • 1 lingură apă rece
  • ½ linguriță sare
  • pentru umplutură:
  • 200g spanac proaspăt
  • 1 fir usturoi verde
  • o legatură pătrunjel
  • 600g brânză de vaci
  • 5 ouă
  • 1 linguriță sare
  • Mărar
  • 4 linguri făină
  • 2 linguri pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si spanac:

Din ingredientele menționate mai sus, se frământă un aluat omogen și elastic, care se dă la rece circa 30 de minute, apoi se întinde în foaie și se tapetează cu el o formă rotundă, lăsând să curgă peste margini. Se înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc. Se presară pesmetul deasupra.

Se spală spanacul sub jet de apă rece, se scurge bine și pune într-o tigaie încinsă, cu o lingură de ulei și se înăbusă câteva minute, până se înmoaie. Se pune într-o strecurătoare să se scurgă surplusul de apă.

Se  mixează ouăle cu puțină sare, apoi se adaugă peste brânză și se mixează cu ajutorul unui mixer vertical, până când se obține o cremă fină. Se adaugă mărarul și pătrunjelul tocate mărunt, usturoiul tăiat rondele și spanacul scurs bine de apă și tocat. Se adaugă făina și se omogenizează, apoi se toarnă compoziția peste aluatul din tavă. Aluatul care curge peste margini se aduce spre interiorul tartei.

Tarta se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 50 de minute, la 180 de grade C, până când se rumenește frumos deasupra.Se lasă să se răcorească puțin și se taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas