A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert cozonac

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Incepem cu drojdia. Punem drojdia intr-un pahar cu doua linguri de zahar si putina apa calda, amestecam bine si lasam sa se dizolve. Intr-un bol punem faina, zaharul, sarea, esenta de rom,...Citeste continuarea

Desert chec marmorat cu cacao

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se separa ouale in doua boluri de mixer. Albusurile se amesteca cu praful de sare si se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza perfect ca pentru...Citeste continuarea

Desert gofre cu chefir in...

Postat de: autodiag in Dulciuri

Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul. Se adauga chefirul, apa minerala si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza praful de copt si faina, care se adauga treptat. Trebuie sa iasa o...Citeste continuarea

Lipie la cuptor cu faina de naut,...

Postat de: katty in Piine

Intr-un castron cernem faina alba, apoi cea de naut, punem oregano si sarea intr-un colt. Dizolvam drojdia si zaharul  intr-o cescuta cu apa calduta. Facem o adancitura in mijlocul fainii...Citeste continuarea

Sote de ciuperci, cu ceapa verde si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Ciupercile se scot din conservă, se clătesc în câteva ape reci și apoi se pun în strecurătoare ca să se scurgă bine. Cât timp ciupercile se scurg de apă, se...Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca zapada

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

Aluat: Punem ouale, praful de sare si zaharul intr-un bol, mixam bine pana se topeste zaharul, adaugam laptele, uleiul si esenta de lamaie, amestecam incet sa se incoropreze . In urmatoarea...Citeste continuarea

Aripioare de pui la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Pui

Curatam aripioarele le taiem si le spalam. Le asezam intr-o tava cu hartie de copt, apoi adaugam cartofii taiati in bucati mai mari, ceapa si ardeiul le taiem in bucati mai mari, adaugam si cateii...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mac, vanilie si...

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

  Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana spuma devine lucioasa. Se adauga galbenusurile , se mixeaza , in acest moment se...Citeste continuarea

Piure de telina, cu mere

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Țelina se curăță bine (ca să se elimine partea lemnoasă), se spală, se porționează în bucăți mai mici și se fierbe (de preferat, la aburi), până ce devine moale....Citeste continuarea

Painici cu ciuperci si verdeturi...

Postat de: panacris in Piine

Mărturisesc că m-am folosit din nou, de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine.  În recipientul masinii de pâine se pune...Citeste continuarea

Chutney de ceapa rosie cu stafide

Postat de: Bucataras in Dulceata / Gem

Taie ceapa fideluta.  Incalzeste uleiul intr-un vas cu fundul gros si caleste usor ceapa, la foc mediu, amestecand mereu, pana devine sticloasa.  Adauga sarea, zaharul, stafidele,...Citeste continuarea

Paine cu masline, busuioc si fistic

Postat de: panacris in Piine

Maricica bis, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie. În recipientul masinii de pâine se pune apa,...Citeste continuarea

Ciocolata calda cu whisky / Irish...

Postat de: ctlina in Bauturi

Bateti smantana lichida cu 1 lingura de indulcitor (sau zahar) pana obtineti o frisca care se tine bine. Pastrati la rece. Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o intr-o oala cu laptele si cu...Citeste continuarea

Aripioare de pui in crusta crocanta

Postat de: ancutsa in Pui

  Se pârlesc aripioarele bine, pentru a scăpa de fulgi, se spală sub jet de apă rece, apoi se tăvălesc prin oul bătut cu sare, după gust, dar și mirodeniile preferate. Se dau...Citeste continuarea

Aperitiv cheesecake cu branza cu...

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Preincalzeste cuptorul la 150 grade C.  Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor.  Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe...Citeste continuarea

Desert prajitura cu cacao,...

Postat de: panacris in Prajituri

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adaugă, alternând, uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine, se adaugă făina...Citeste continuarea

Tocanita cu carne de pui si porc

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Ceapa și ardeii se curăță, spală, apoi se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, la foc iute, neacoperit cca 10 minute, până ce se înmoaie legumele....Citeste continuarea

Midii Bloody Mary

Postat de: Ksenya in Jamie Oliver

Midiile spalate si curatate le punem intr-o oala incapatoare,acoperim cu capac si dam drumul la flacara potrivita. Separat, intr-o oala adaugam toate ingredientele mentionate in lista....Citeste continuarea

Paine de casa Corona

Postat de: TAB1TA in Piine

Am incalzit apa. Am pus-o intr-un bol incapator. Am adaugat lingura de zahar. Am adaugat drojdia uscata si 2 linguri de faina. Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se...Citeste continuarea

Desert fursecuri Alba ca zapada

Postat de: mihasara in Dulciuri

 Preincalzim cuptorul la 170 grade C. Mixam  ouale cu praful de sare pana cand acestea isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul  treptat, mixand continuu.Adaugam...Citeste continuarea

Dovleac copt

Postat de: MotanLaOale in Vegan / Raw vegan

Dovleacul se curata de seminte. Se taie in bucati potrivite. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 1 ora si 30 de...Citeste continuarea

Bors cu fasole alba mini si leustean

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Cu o seară înainte de preparare se alege fasolea, se spală bine și se pune cu apă rece, la înmuiat. (Dacă nu ați pus fasolea din timp la înmuiat, alegeți-o, spălați-o...Citeste continuarea

Desert placinta turnata cu mere

Postat de: autodiag in Prajituri

Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun la foc impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Dupa ce scade...Citeste continuarea

Gulas de porc cu cartofi

Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carne

Am curatat, spalat si tocat ceapa, telina, morcovul si ardeiul. Intr-o tigaie am pus putin ulei. Cand uleiul s-a incins am adaugat pe rand legumele. Mai intai ceapa cu telina, apoi morcovul...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu cheddar si...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Se curata  ciupercile de membrana exterioara. Se scot din fiecare ciuperca coditele care apoi vor fi tocate marunt. Branza Cheddar se taie cubulete cat se poate de...Citeste continuarea

Supa crema de linte cu ardei copti

Postat de: rocsi_1612 in Supe

Ceapa curata o tocati marunt, pastarnacul si morcovul decojit, le taiati cubulete. Intr-o cratita puneti legumele tocate si 3 litri cu apa. Transferati cratita pe foc, lasati sa fiarba pana...Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata cu...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se cerne făina cu praful de copt și cacaua.  Separat, se bat albușurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi se adaugă pe rând zahărul măcinat și se...Citeste continuarea

Varza calita cu afumatura la...

Postat de: MotanLaOale in Multicooking

Varza se pune la desarat in apa rece 4-5 ore. Dupa se scot cotoarele si se taie fideluta. Ceapa se curata si se toaca marunt. Scarita se taie fasii. Se conecteaza aparatul Multicooker...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de: deyutzky in Ciorbe

Punem fasolea intr-un bol cu apa rece si o lasam peste noapte sau macar 3-4 ore, pentru a se inmuia cat trebuie. Dupa acest timp, clatim bine fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu...Citeste continuarea

Mancare de inimi si pipote cu ceapa...

Postat de: MotanLaOale in Pui

Inimile si pipotele se curata, se spala bine, se taie in doua si se scurg bine. Ceapa se curata si se toaca marunt.Ardeii se curata si se taie marunt. Se canecteaza aparatul Multicooker...Citeste continuarea

Desert gofre cu iaurt

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Punem intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si sarea si amestecam cu un tel.  Adaugam iaurtul si amestecam. Punem faina, praful de copt si esenta de vanilie si amestecam bine, astfel incat...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de cartofi

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala bine si se fierb in coaja in apa cu sare. Se trec prin apa rece si se curata de coaja. Se rad prin razatoarea mare intr-un castron. Se amesteca cu ouale, cascavalul ras...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu scarita...

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Fasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Scarita afumata se taie fasii. Eu am pus la fiert fasolea cu scarita afumata si...Citeste continuarea

Varza cu rata in oala de lut la cuptor

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Indepartati primele foi de varza, spalati varza si taiati-o in 4. Indepartati cotorul si taiati-o apoi fin. Frecati-o cu un pic de sare. Curatati morcovii, ceapa si usturoiul. Tocati marunt...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu cascaval si...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Se amesteca cascavalul cu pudra de migdale. Se adauga sare si chimen. Punem oul si smantana si amestecam bine. Incalzim aparatul de wafe. Punem o lingura buna in centru pentru a obtine o...Citeste continuarea

Unt din pere cu cacao (fara zahar)

Postat de: ctlina in Mancare copii

Curatati perele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu untul si lasati-le sa fiarba la foc potrivit. Se vor transforma treptat in piure. Gatiti pana cand apa lor se va...Citeste continuarea

Terci de ovaz cu cacao si banane

Postat de: deyutzky in Mancare copii

Punem intr-o craticioara fulgii de ovaz, praful de sare si cacaua si amestecam cu o lingura.  Peste acest amestec adaugam laptele de migdale si amestecam bine compozitia. Dam...Citeste continuarea

Pizza cu carnati si mozarella

Postat de: MotanLaOale in Pizza

Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii si se...Citeste continuarea

Tarta cu spanac si trei branzeturi

Postat de: dantes in Mancaruri de legume

Punem faina intr-un vas. O amestecam cu drojdie si sare. Facem o adancitura pe mijloc, turnam uleiul si laptele caldut, framantam totul bine si lasam la dospit...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata si...

Postat de: oanapl in Torturi

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau...Citeste continuarea

Orez cu legume si carne de rata

Postat de: oanapl in Rata

Pulpele de rață se spală și se pun la fiert în apă cu sare (eu am folosit o oală sub presiune deoarece era rață de țară și fierbea mai greu). După ce a fiert carnea, se...Citeste continuarea

Aripioare de pui crocante pregatite...

Postat de: momo121 in Pui

Curatam aripioarele de pene, le spalam bine, apoi le taiem in 2.      Intr-un bol, punem aripioarele si peste ele adaugam 1 lingura de ulei si condimentele enumerate (sare, piper,...Citeste continuarea

Desert tort teren de fotbal

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul maro 1:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul...Citeste continuarea

Desert tort teren de fotbal 2

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul maro 1 si 2:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam...Citeste continuarea

Mancare de praz, cu masline, ceapa...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se curăță cepele, se spală, se taie grosier și se călesc în ulei suficient și la foc mic. Se elimină partea verde a prazului, iar cea albă se spală foarte bine și se taie...Citeste continuarea

Desert fursecuri aromate cu fulgi...

Postat de: katty in Dulciuri

Se pun ingredientele uscate intr-un castron. Se adauga oul, uleiul si se omogenizeaza compozitia. Luam din compozitie cu o lingurita si formam in mana bile de marime potrivita pe care le asezam...Citeste continuarea

Desert tarta cu lemon curd si crema...

Postat de: ioana_lupu in Dulciuri

Aluat: Untul se taie in cuburi. In bolul mixerului se adauga acesta impreuna cu faina, sarea si zaharul. Se mixeaza si devine un aluat nisipos. Apoi se adauga oul si se mixeaza. Se adauga si apa...Citeste continuarea

Paine aromatizata, cu masline

Postat de: RODIMUR in Piine

Măslinele se spală din timp, sub jet de apă rece și se scurg total de apă (eventual se șterg, cu hârtie absorbantă). Se amestecă bine condimentele: sarea extrafină, boiaua de...Citeste continuarea

Paine coronita cu iaurt, bere si...

Postat de: ancutsa in Piine

    Se fărâmă drojdia cu o furculiță, se toarnă apa călduță peste ea, amestecându-le, să se omogenizeze. Se adaugă berea, iaurtul și făină 550 cât...Citeste continuarea

Pui cu cartofi noi, la cuptor

Postat de: oanapl in Pui

Se spală bucățile de carne de pui și se pun la fiert în apă cu sare, pentru 20 de minute. Se curăță cartofii, se spală, se taie în două și se pun la fiert pentru 10...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]