De prea multe ori am auzit despre acest preparat si nu m-am invrednicit sa gust,nu mai zic sa-l prepar:))))))). Aveam la "sertar" reteta Mirelei si am trecut la treaba.A iesit foarte bun!
Fierbe pastele in apa cu putina sare conform instructiunilor de pe pachet.
Cat fierb pastele ,intr-castron un amesteci branza cu 2 linguri zahar,vanilia,coaja rasa de la o lamaie,2 oua+ 2 galbenusuri si stafidele.
Cand pastele sunt fierte le strecori ,apoi le treci sub un jet de apa rece.
Rastorni pastele peste compozitia de branza amstecand usor pentru omogenizare.
Intreaga compozitie se pune intr-o tava unsa cu unt.
Dai tava la cuptor incalzit la 170 grade pentru 25-30 minute .
Cele doua galbenusuri si 2 linguri de zahar se mixeaza pana se obtine o bezea ferma.
Cansd patele sunt aurii scoate tava si pune deasupra pastelor bezeaua .
Niveleaza usor si mai da tava la cuptor 5-7 minute.
Cand bezeaua s-a colorat frumos ,opreste focul si lasa tava in cuptor cu usa intredeschisa .
Se serveste rece sau calda,dupa preferinta.
Pofta buna!
1
Am ornat-o cu cirese amare din dulceata,parca era prea palida:)))))