Nimic mai bun decat un pateu facut de casa.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/05/pateu-de-ficat-ca-n-azerbaijan.html
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
Sotati-le bine in uleiul incalzit.
Spalati si curatati bine ficatul.
Puneti-l la fiert intr-o oala plina cu apa. Aduce-ti la fierbere si aruncati prima apa. Clatiti si acoperiti ficatul cu apa rece si puneti-l la fiert.
Puneti sare si lasati sa fiarba 15 minute.
Scurgeti ficatul si adaugati-l la ceapa si usturoi impreuna cu morcovul taiat rondele.
Reveniti impreuna 5 minute. Mixati totul impreuna cu oul fiert .
Adaugati sare, piper, boia de ardei dupa gust.
Amestecati, veti obtine o pasta neteda.
Lasati sa se raceasca si intindeti-o pe un film in forma de dreptunghi.
Puneti deasupra untul moale si rulati.
Faceti un rulou imbracat in film alimentar , inchideti si rulati bine capetele.
Dati la rece cel putin 2h.
Serviti-l dupa gust , taiati-l rondele frumoase si serviti cu o salata verde sau de cartofi si sfecla ca mine.
Pofta Buna!