Ciupercile sunt tare apreciate în familia Zmeilor! ;) Uneori chiar sunt învigătoare în fța preparatelor din carne! ;)
Ceapa verde, usturoiul verde, legumele și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc.
Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul roșu curățat, tocat julienne, roșiile cubulețe, împreună cu uleiul și cca. 100 ml apă rece, la foc iute, cca. 10 minute, semiacoperit.
Între timp se curăță, spală și feliază ciupercile Champignon.
Se adaugă la amestecul de vegetale, se asezonează de sare, piper, boia, restul de apă, lăsându-se la gătit cca. 30 minute la foc minim, semiacoperit.
Amidonul se amestecă cu smântâna de gătit, adusă la temperatura camerei, până ce se omogenizează, apoi se toarnă peste amestecul de ciuperci și legume, se amestecă continuu la foc mic, până se obține un sos catifelat și cremos.
Paprikas-ul se servește ca atare, acompaniat de mămăligă sau pâine.
Spor și poftă bună!