Ciorba de rosii cu orez

de katty in Ciorbe, 5 Iul 2020 | 6946 vizualizari

 

Si o ciorbita usoara, de vara, buna atat calda cat si rece.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 bucata telina
  • 600 gr rosii bine coapte
  • 1 lingura orez\
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • leustean verde
  • 1 lingura ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii cu orez:

Curatam legumele, in afara de rosii, le spalam si le tocam cubulete marunte. In uleiul incins punem pe rand legumele, mai intai morcovul, apoi ceapa, telina si ardeiul gras. Amestecam usor din cand in cand pana legumele se inmoaie usor. Acoperim cu apa si fierbem 10 minute, dupa care adaugam orezul. Intre timp spalam rosiile si le dam pe razatoare. O parte din ele le-am tocat  cubulete mici. Dupa 10 minute adaugam rosiile. Fierbem pana rosiile sunt fierte, completam cu apa, daca este nevoie si potrivim de sare si piper. Adaugam leusteanul. Batem ouale intr-o cana cu o furculita si cand ciorba clocoteste usor dam drumul la ou in  fir subtire. Oprim focul si acoperim cu un capac. Servim ciorba calda sau rece  

TIPS-URI

1

alegeti rosii bine coapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecel cu rosii si scarita afumata