Si o ciorbita usoara, de vara, buna atat calda cat si rece.
Curatam legumele, in afara de rosii, le spalam si le tocam cubulete marunte. In uleiul incins punem pe rand legumele, mai intai morcovul, apoi ceapa, telina si ardeiul gras. Amestecam usor din cand in cand pana legumele se inmoaie usor. Acoperim cu apa si fierbem 10 minute, dupa care adaugam orezul. Intre timp spalam rosiile si le dam pe razatoare. O parte din ele le-am tocat cubulete mici. Dupa 10 minute adaugam rosiile. Fierbem pana rosiile sunt fierte, completam cu apa, daca este nevoie si potrivim de sare si piper. Adaugam leusteanul. Batem ouale intr-o cana cu o furculita si cand ciorba clocoteste usor dam drumul la ou in fir subtire. Oprim focul si acoperim cu un capac. Servim ciorba calda sau rece
1
alegeti rosii bine coapte