Desert tort aniversar Mickey Mouse

de Gherca Daniela in Torturi, 4 Iul 2020 | 3679 vizualizari

 

Pentru ca baietelul meu a facut luna trecuta 2 anisori, m-am gandit ca un desen animat l-ar bucura enorm de mult...si da, a fost foarteeee fericit ca a fost in centrul atentiei de toti cei care'l iubesc si tortul pregatit a fost pe masura! 
Sper ca v-am dat o sursa de inspiratie! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Blaturile sunt facute in tava mare de la aragaz!!!
  • Blatul maro:
  • 5 oua mici
  • putina sare
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 20g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Blatul de vanilie 1:
  • 5 oua mici
  • putina sare
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Blatul de vanilie 2:
  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 120 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 450 ml apa
  • zahar dupa gust
  • vanilie esenta
  • Pentru crema de ciocolata Kinder Bueno:
  • 120g ciocolata kinder cu lapte
  • 250g crema de branza
  • 200ml smantana naturala pentru frisca
  • 50g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 1 punga de mini kinder bueno (circa 20 de bucati)
  • Pentru mousse-ul de zmeura:
  • 500g zmeura congelata
  • 130g zahar
  • 2 foi gelatina
  • 200ml smantana naturala pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • Pentru mousse-ul de lapte:
  • 250g lapte condensat indulcit
  • 100ml lapte
  • 1 lingura miere
  • 250ml frisca lichida
  • 3 foi si jumatate de gelatina
  • esenta de vanilie
  • Decor: Pentru placa de desen:
  • Un desen color pe hartie A4
  • 2 albusuri (de la 2 oua mari)
  • 400g zahar pudra
  • colorant de diverse culori
  • ciocolata 52% cacao (pentru trasat liniile personajului si pentru scris)
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort aniversar Mickey Mouse:

Pentru blaturi: 
Blatul maro:
      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.
     Oprim mixerul si in aluat adaugam esenta rom, mai mixam putin, iar cu ajutorul unei site, punem faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecam usor cu o paleta de silicon sau de lemn, pana incorporam faina de celelalte ingrediente.
     Dupa ce am terminat aluatul, il turnam intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 15 minute sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea.
    Cand este gata il scoatem cu ajutorul hartiei de copt pe un gratar mare si-l lasam sa se raceasca. Tava o vom folosi la celalalt blat si ca sa nu fie fierbinte am trecut-o printr-un jet de apa rece!!!

Blatul de vanilie 1:
     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.
Adaugam faina cu praful de copt cernute, omogenizam bine, iar la final adaugam esenta de vanilie.
    Turnam compozitia rezultata in acceasi tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit pentru 15 minute sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea.

Blatul de vanilie 2: procedam la fel

Pentru sirop:
   Incalzim apa cu zaharul atat cat sa se topeasca tot zaharul, stingem focul si adaugam esenta de vanilie in functie de cat de aromat vreti sa fie siropul.

Pentru crema kinder bueno:
    Topim ciocolata kinder cu lapte pe baie de aburi si o lasam sa se racoreasca.
    Crema de branza o mixam impreuna cu zaharul pudra, apoi adaugam smantana pentru frisca si continuam sa mixam pana devine cremoasa, adaugam esenta de vanilie, ciocolata topita si omogenizam.

Pentru mousse-ul de zmeura:
     Zmeura decongelata o punem intr-un ibric pe arangaz impreuna cu zaharul si lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi o trecem printr-o sita pentru a scapa de seminte.
     Incalzim piureul rezultat, iar peste adaugam gelatina hidratata in apa rece.
     Mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu piureul de zmeura, care trebuie sa fie la temperatura camerei.

Pentru mousse-ul de lapte:
Punem gelatina la hidratat in apa rece.
Laptele il incalzim, apoi adaugam gelatina hidratata pentru a se dizolva.
Turnam laptele caldut peste laptele condensat, mierea, vanilia, amestecam si separat mixam frisca lichida impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o adaugam treptat peste compozitia de lapte.

Asamblare: 
        Tortul se monteaza intr-o tava mare cu pereti detasabili si fiecare crema trebuie facuta exact cand trebuie sa fie turnata in tava, nu cu o zi inainte sau cu cateva ore inainte, deoarece contin gelatina si se vor intari!!!!

Pentru montare: 
      Blat de vanilie, insiropam, crema de ciocolata kinder bueno si aici punem bucatele de ciocolata mini, blatul de cacao, insiropam, mousse-ul de zmeura si dam totul la frigider pentru 1 ora sau pana se intareste mousse-ul, pe urma, blatul de vanilie, insiropam si la final mousse-ul de lapte.
Dam la frigider pana a doua zi.

Pentru placa de desen m-am apucat cu 2 zile inainte din lipsa de timp, dar daca voi aveti, puteti sa incercati cu o zi inaite, trebuie doar sa stea o noapte la frigider, doar ca treaba este cam migaloasa, dar se merita... chiar daca mie nu mi s-a inmuiat bezeaua, a ramas tare, probabil din cauza ca am asezat-o pe o crema nu foarte lichida, ma gandesc ca la frisca situatia era alta...dar na, prima incercare, desenul cat de cat reusit, iar copilul fericit, asta este tot ce conteaza, ca de mancat ne-am descurcat :))

Asadar: Asezam o hartie de copt peste desen si cu un creion trasam liniile desenului, apoi intoarcem foaia de copt si unde sunt linii trasate cu creionul, acum trasam linii cu ciocolata topita si lasam sa se intareasca, intre timp, batem albusurile spuma cu zaharul pudra si cu un penson curat luam din bezea si umplem golurile din desen daca este nevoie de alb, iar pentru celelalte culori, luam cate 1 lingura sau 2 din cantitatea de bezea si adaugam colorant (eu am folosit negru, rosu, verde, galben), lasam sa se intareasca, iar peste desen punem restul de bezea si intindem atat cat sa fie asezat pe tort. Dam
la rece pana a doua zi.
Atentie!!!
Desenul il coloram invers pentru ca atunci cand il intoarcem sa vina partea frumoasa si normala a desenului!
Daca faceti un tort rotund, cantitate de bezea trebuie redusa la jumatate, iar desenul sa fie cat tortul!!!

Cand scoatem tortul de la rece, asezam cu grija placa de desen pentru ca se rupe usor... o intoarcem invers, peste tort si apoi scoatem hartia de copt, nu inaite. Ornam dupa bunul plac.
 Eu nu am invelit tortul in frisca pentru ca mi-au placut cum se vedeau straturile, asa ca, le-am lasat la vedere. :D

Sper ca v-am fost de ajutor! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort aniversar Mickey Mouse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "catelus"