No, deci chiar nu pot să nu-ți arăt cu ce ne-am confruntat noi într-una din duminicile trecute. Ne-am luptat din toate puterile să ținem de porția care ni se cuvine și să nu ne aruncăm, din prima cel puțin, pe tava de pe masă. Cu toate că, nu prea mai știm ce înseamnă „ o porție”. Problema apare acolo la „o”. Dar știi de ce? Păi făcusem pui învelit în cașcaval și bacon la cuptor, unde cașcvalul a curs în toată tava și baconul s-a rumenit și a devenit atâât de crocant, unde mai pui și că am făcut niște cartofi super delicioși cu susan. Aaa, da, lângă am mai avut și o salată de varză cu morcovi și îți cam dai seama ce a ieșit în ziua aceea...
Amestecăm toate ingredientele de la sos. Pulpele de pui le scufundăm în sosul preparat. Așezăm 3 felii de bacon peste care punem o felie de brânză Cheddar, apoi bucata de carne și înfășurăm puiul cu feliile de bacon (dacă n-am explicat prea bine, vezi pozele de mai jos, ha!)
Ungem un vas termorezistent cu unt și presărăm pesmet. Așezăm puiul în tavă și ungem pe deasupra cu puțină pastă de roșii. Dăm tava la cuptor pentru aprox. 35-40 minute, la foc mediu.
Spălăm și curățăm cartofii de coajă. Îi tăiem bucăți și apoi îi amestecăm cu ulei, leuștean, mărar, cimbru, sare, piper și susan. Turnăm cartofii într-o tavă cu hârtie de copt și îi lăsăm la cuptor pentru aprox. 30 de minute.
Servim puiul și cartofii alături de o salată de varză cu morcovi!
1
Reteta o gasesti si pe blog:http://delightsbymeea.blogspot.com/2020/06/pui-cu-bacon-si-cartofi-cu-susan.html