Friptura de vita cu sos tomat la slow cooker Crock-Pot

de Constelatialeu in Slow Cooker, 3 Iul 2020 | 6344 vizualizari

 

Pe canicula merge la fix sa pui in functiune cioroiul alias crock-pot. Carnea este atat de frageda incat se taie cu furculita.  Era sa uit , mi-au picat ochii pe Bontea, ala de la Asia Expres, acolo a fost mai simpatic, asa ca am pus si eu niste coniac Alexandrion, cica e o fita de-a lui si merge la fix cu carnea de vita....:))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 1,8 kg carne de vita
  • 100 g unt
  • 50 ml coniac Alexandrion
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei de masline
  • 5-6 catei de usturoi
  • Pt. sos
  • 500 ml pasta de tomate
  • 20 ml ulei masline
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu sos tomat la slow cooker Crock-Pot:

Am avut niste carne de vita la congelator ( acum o saptamana a taiat cineva o vaca, bou,vitel, nu stiu ce era ca nu am fost de fata ), am scos-o sa se dezghete de seara si nu aveam nici o idee ce si cum o voi face, ideile mi-au venit pe parcurs.

Deci sa incep cu inceputul, adica am imprumutat cioroiul de la sorela, ca e foarte cald sa las cuptorul sa mearga cateva ore bune. Am portionat carnea de vita in bucati mai mici, le-am pus intr-un castron am presarat sare, piper, am adaugat ulei de masline si coniac , am acoperit cu capac castronul pentru cca 30 min.

Dupa care am pus o tigaie la incins, am taiat untul cubulete, am curatat usturoiul si l-am taiat in bucatele mai marunte, am pus bucatile de carne in tigaia cu unt, am adaugat si usturoiul si am lasat carnea cca 5 min pe o parte 5 min pe cealata parte, apoi le-am scos si le-am asezat in vasul crock-pot-ului. Separat am amestecat pasta de tomate cu ulei de masline, sare, piper, cimbru uscat si sosul lasat in tigaie. Acest amestec l-am turnat peste carnea de vita, am clatit castronul cu o cescuta de apa  si am turnat in vasul slow cookerului Crock-Pot-ului. Am pus capacul, am setat functia high si mi-am vazut de treaba cca 5 ore. Dupa 5 ore carnea se taia cu furculita asa frageda a iesit. Se poate servi cu diverse garnituri, legume sotate, cartofi natur, piure, cartofi prajiti, fiecare dupa preferinte.

Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu sos tomat la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

06.07.2020, 21:38

Faina ti-a iesit! Tocmai a luat mama vita, o friptura la aparat le fac si eu, ca sa iese frageda!

Ancutsa 1

30.09.2020, 18:02

Buna!

Sidy 1

09.10.2021, 13:55

O friptura savuroasa ! Merita "cioroiul" toti banii...!Arata intr-un mare fel farfuria , in natura !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu orez la slow cooker Crock-Pot 4,7 L