Desert Tiramisu cu cocos

de Meea in Prajituri, 4 Iul 2020 | 3421 vizualizari

 

Ce bine merge sâmbătă seara o felie de tiramisu cu cocos, o felie atât de pufoasă, dulce și rece... Nu beau cafea și nu-mi place nici mirosul de cafea, dar îmi place tiramisu și varianta cu cocos e demențială. Foarte ușor și rapid de făcut și pe placul tuturor. Mai am pe blog o variantă de Tiramisu cu banane sau Tiramisu Milkshake. Ah, cât îmi place să mă joc cu prăjitura asta!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente cremă:
  • 4 ouă
  • 150g zahăr
  • 250g Mascarpone
  • 140g iaurt cu 10% grăsime
  • 10g gelatină
  • fulgi de cocos
  • Ingrediente asamblare:
  • pișcoturi
  • lapte
  • 5 linguri zdravene de Nutella
  • 50ml frișcă lichidă
  • cacao
  • fulgi de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu cocos:

Cremă: Mixăm gălbenușurile cu zahărul. Adăugăm brânza Mascarpone și iaurtul.

     Separat, mixăm albușurile spumă tare. Punem albușurile peste cremă și amestecăm ușor.

      Pliculețul de gelatină îl vărsăm într-o cană și punem puțină apă (cât să acopere grăunțele de gelatină). Lăsăm amestecul să se umfle (durează câteva minute până când se întărește și nu mai curge). Introducem cana în cuptorul cu microunde câteva secunde, până când gelatina devine lichidă, ca un sirop. Atenție să nu lasați în cuptor prea mult, pentru că va fierbe și apoi nu va mai fi bună!
        Turnăm gelatina peste cremă și lăsăm la răcit până când se întărește puțin crema. Adăugăm apoi fulgii de cocos.
        Separat, amestecăm cu o lingură Nutella și frișca lichidă. E opțional să folosești frișca lichidă, dar mie mi-a plăcut, pentru că face Nutella mai ușor de întins, iar după ce stă la rece prăjitura, stratul de ciocolată s-a întărit frumos.

      Ungem primul strat de pișcoturi înmuiate în lapte cu jumătate din amestecul cu Nutella, punem jumătate din cremă, alt strat de pișcoturi înmuiate în lapte, amestecul cu Nutella și acoperim cu restul de cremă.

       Pudrăm cu cacao și cocos și lăsăm prăjitura la rece vreo 5 ore.

 

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si bombite de branza