O supa usoara de spanac dreasa cu smantana si ou.
Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare. Curatam ceapa si o tocam marunt. Curatam cartofii si ii taiem cubulete mai mari.
In uleiul incins punem mai intai morcovul cu un praf de sare, apoi ceapa. Lasam legumele sa se inmoaie usor si stingem cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2-3 degete.
Cand apa incepe sa fiarba, adaugam cartofii. Fierbem 15 minute pana toate legumele sunt moi, adaugam putina apa dac este nevoie si potrivim de sare si piper. Cand zeama fierbe, adaugam spanacul frunze curatat si spalat. Fierbem 5 minute sa se inmoaie si spanacul, fara a se terciui.
Batem smantana cu galbenusurile intr-un castron si turnam zeama fierbinte. Omogenizam, apoi turnam amestecul in oala.
Oprim focul si adaugam patrunjelul verde.