Declar inchis sezonul visinelor si cireselor proaspete pe anul acesta, dar las deschis sezonul toamna-iarna pentru cele conservate.
Am scobit visinele si le-am lasat la scurs, am scobit si ciresele.
Am separat albusurile de galbenusuri, galbenusurile impreuna cu uleiul si esenta de vanilie le-am mixat bine. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana au devenit o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat mixtura de galbenusuri in bezea, am mixat la viteza mica, apoi am incorporat faina cu miscari lente de jos in sus.
Am tapetata tava cu hartie de copt, am turnat amestecul in tava, am nivelat, apoi am asezat visinele si ciresele cum mi-a venit la mana, adica alandala....:)))))
Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C; este gata cand trece testul scobitorii si se rumeneste frumos deasupra. Am scos tava din cuptor, am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am portionat-o.
Deliciu de vara, sa aveti pofta !