A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert mini tortulet cu ciocolata...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai pregatim un castron de sticla ( sau orice vas mai inaltut pe care-l aveti la indemana) pe care-l tapetam cu folie alimentara. Fundul vasului il ornam cu rondele de banana. Intr-o cana...Citeste continuarea

Desert rulouri umplute cu mere,...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-un bol se cerne faina. Se pune sarea pe margine si se face o gropita in mijloc. Se presara 1 lgt zahar, se zdrobeste drojdia si se toarna 110 ml apa minerala incalzita usor. Se amesteca putin...Citeste continuarea

Barcute umplute cu piept de pui

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se incalzesc usor 150 ml apa, se amesteca cu zaharul, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa dospeasca 10 minute. Se toarna peste faina...Citeste continuarea

Desert papanasii copilariei

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Se mixează ouăle cu praful de sare, apoi se adaugă zahărul pudră și esența si se continuă mixarea pt 2 minute. Brânza se pune în compoziția de ouă și se omogenizează,...Citeste continuarea

Risotto cu ciuperci

Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legume

Ca pentru orice risotto, ai nevoie de un orez special-cu bobul rotund. Secretul cremozitatii e amestecatul continuu in timp ce turnam treptat lichidul, untul si parmezanul. Spalam ciupercile si...Citeste continuarea

Lasagna cu ciuperci si sos bechamel

Postat de: RODIMUR in Lasagna

Mai întâi se pregătește umplutura de ciuperci. Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală și se lasă puțin la scurs, în strecurătoare. Între...Citeste continuarea

Quesadilla cu legume si peste

Postat de: rocsi_1612 in Peste

Scurgeti fasolea de lichid, o clatiti in 2-3 ape si o puneti intr-o sita la scurs. Rosiile le taiati felii mai groase. Maslinele le feliati. Conserva de peste o scurgeti bine de ulei. Ardeiul...Citeste continuarea

Desert coronita de Florii (de post)

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura si punem drojdia uscata si putin zahar. Adaugam un pic de suc fanta incalzit si amestecam putin, lasam 10 min sa se activeze drojdia, presaram...Citeste continuarea

Tataki de pastrav somonat

Postat de: ctlina in Pastrav

Indepartati pielea. Puneti pestele intr-un vas adanc. Am taiat o bucata in 2 caci era mai mare. Curatati si radeti ghimbirul deasupra pestelui. Varsati sosul mirin, sosul soia, otetul....Citeste continuarea

Desert fursecuri

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron punem mix-ul din plic, adaugam untul, laptele si oul si mixam bine pana se omogenizeaza aluatul. Dupa ce am facut aluatul l-am intins cu sucitorul si l-am taiat in forma de...Citeste continuarea

Desert tort de bucataras

Postat de: Adele in Torturi

Se începe cu pregătirea blatului, se separa gălbenușurile de albușuri. Se mixeaza mai intai albușurile spuma, separat se mixeaza și gălbenușurile cu zahar și ulei pana se obține o...Citeste continuarea

Turte la tigaie din aluat simplu cu...

Postat de: AdrianUdrea in Piine

Cum se prepara Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu sarea. Se face o adancitura la mijlocul ei, ca si in cazul in care se foloseste...Citeste continuarea

Desert prajitura cu alune si caramel

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile...Citeste continuarea

Varza calita cu soia

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Intr-o craticioara de 1 l am pus apa la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca, am pus cuburile de soia, am acoperit cratita cu un capac si am stins focul. Am curatat o ceapa potrivit de...Citeste continuarea

Paine cu cartofi

Postat de: cristinutanicolita in Piine

Cartofii se curata, se spală, se taie si se fierb in apa cu sare.  După ce au fiert se pasează ca pentru piure.  Drojdia se amesteca cu zahărul, 1 lg faină, 1 lg apa calda. Se...Citeste continuarea

Mancare de cartofi noi cu fasole...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Fasolea verde se scoate din timp de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid. Cartofii se curăță, se spală și se...Citeste continuarea

Salata cu mozzarella, rosii si oregano

Postat de: mihaelar63 in Salate

Mozzarella se taie cubulete . Legumele se spala si se curata . Rosiile se taie jumatati ,ridichile se taie rondele , ardeiul se taie cubulete . Amestecati mozzarella...Citeste continuarea

Salata de avocado cu ton

Postat de: sufletista in Salate

Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam ouale si le fierbem cca 10 min (sa fie fierte bine,facem proba la un ou). Le adaugam intr-un vas cu apa rece(eu adaug...Citeste continuarea

Cea mai buna prajitura de post, cu...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Preparare  Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale Blatul: Intr-un bol amestecati apa minerala cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugati uleiul, sarea si...Citeste continuarea

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cartofii se decojesc, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Când se formează spumă deasupra, se culege și se aruncă. Cât timp fierb...Citeste continuarea

Placinta creata

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol mai mare adaugam branzeturile date prin razatoare,branza proaspata,smantana,3 oua batute si amestecam cu telul pana ce se omogenizeaza. Pe masa de lucru asezam prima foaie de...Citeste continuarea

Spaghete cu creveti aromatizați

Postat de: panacris in Fructe de mare

Ardeiul kapia se coace rapid la flacăra aragazului, apoi se cojește sau cel mai simplu se folosește ardei kapia copți congelați. Ceapa galbenă, prazul și cea verde se curăță, apoi se...Citeste continuarea

Chiftele in sos de branzeturi

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Chiftele-ceapa o dam prin razatoarea mica si o punem intr-un vas cu apa. Painea o punem la inmuiat in lapte,o stoarcem bine. Intre timp dam morocvul prin razatoarea mica,adaugam...Citeste continuarea

Cornuri a la Luca

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Eu, de obicei, mă folosesc de ajutorul nr. 4 din Casa Zmeilor, Maricica bis, mașina de frământat și dospit pâine. Se poate prepara și clasic, manual, sau cu ajutorul unui robot...Citeste continuarea

Pizza de marti

Postat de: Constelatialeu in Pizza

Am cernut faina intr-un bol, am facut o adancitura in mijloc, am pus drojdia uscata si zaharul si un pic de apa calduta si am amestecat un pic, am lasat 10 min, apoi am presarat sarea pe margine...Citeste continuarea

Desert prajitura Espresso

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Blatul: se amestecă (cu mixerul) untul rece cu gălbenușurile, se adaugă un praf de sare, îndulcitorul, vanilia, praful de copt și cacaua. Se încorporează albușurile...Citeste continuarea

Reteta delicioasa de salau la...

Postat de: mihaelar63 in Salau

Preparare Reteta delicioasa de salau la cuptor cu ceapa si lamaie Feliile de salau proaspat se pun intr-un vas de Jena termorezistent . Nu mai scriu despre curatarea , spalarea...Citeste continuarea

Ciorba cu varza acra si cu virsli,...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Varza acra se taie fideluta . Se taie marunt ceapa si se aie cuburi ardeiul kapia , morcovul si telina verde . Se seteaza...Citeste continuarea

Fudulii de tauras cu verdeata

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Fuduliile se cresteaza pe o parte si curata bine de  membrana ce le inveleste . Fuduliile se pun in putina apa cu otet si se lasa o jumatate de ora la marinat . Puneti si...Citeste continuarea

Merlucius in crusta si turtite de...

Postat de: mihaelar63 in Peste

Pestele se spala , se dezoseaza si se taie in doua . Condimentati pestele cu piper , sarati si stoarceti lamie deasupra . Lasati pestele sa se marineze macar 15 minute ....Citeste continuarea

Ciolan de porc afumat cu cartofi -...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Ciolanul proaspat afumat se spala si se pune la fiert in apa . Se fierbe pana cand carnea este patrunsa si soricul este moale . Se scoate ciolanul din apa in care a fiert.Nu...Citeste continuarea

Pasta tartinabila cu sardine

Postat de: mihaelar63 in Salate

Sardinele se scot din conserva si se pun intr-un bol.  Rosiile, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Cartoful fiert se zdrobeste ca pentru pireu. Se pun in acelasi...Citeste continuarea

Mancare de pipotele cu busuioc si orez

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Pipotele se curata bine de pelite ,se spala si se taie bucati mai marunte . Eu le tai de obicei in doua sau in trei in functie de marime . Ceapa si usturoiul sxe curata si se toaca...Citeste continuarea

Supa cu mazare si taitei de orez

Postat de: mihaelar63 in Supe

Curatati si spalati legumele. Se pune la decongelat mazarea verde cu morcov. Se pune la fiert in apa cu sare, cartoful taiat marunt, usturoiul maruntit si ceapa intreaga....Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu sunculita

Postat de: mihaelar63 in Salate

Fasolea verde se pune timp de 10 minute la fiert in apa clocotita cu sare . Maruntiti verdeturile si taiati cubulete ardeii. Sunculita se taie marunt . Amestecati...Citeste continuarea

Cartofi cu tarhon si usturoi

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Cartofii se curata si se spala . Taiati cartofii pe lungime si ii limpeziti din nou cu apa rece . Asezati cartofii intr-o tava sau forma de copt ceramica si ii condimentati cu...Citeste continuarea

Paine cu lapte

Postat de: cristinutanicolita in Piine

Maiaua: drojdia se amesteca cu zahărul, apa si faina. Se lasa la crescut 15 min. Faina cernuta se pune intr-un vas înalt, împreună cu sarea . Se adaugă maiaua, laptele cald...Citeste continuarea

Desert papanasi prajiti cu smantana...

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Branza de vaci se scurge bine de zer si se pune intr-un castron incapator. Se adauga ouale, praful de sare, zaharul vanilat si se mixeaza bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se...Citeste continuarea

Desert aniversar

Postat de: TAB1TA in Torturi

Mai intai am separat albusurile de galbenusuri. Apoi am batut albusurile spuma tare. Am adaugat treptat zaharul. Dupa ce albusurile au devenit o spuma lucioasa, am adaugat in ploaie faina...Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu pipote de pui

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

Spalam pipotele si le taiem daca sunt mai mari;  Intr-o cratita cu capac punem la calit ceapa tocata marunt si aduaga usturoi, dafin, morcovul taiat rondele, rosiile taiate marunt. Adugam...Citeste continuarea

Desert cornuri cu Nutella

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Se pun intr-un bol faina, zaharul si untul la temperatura camerei taiat cubulete si se amesteca bine. Laptele se incalzeste putin si se pune intr-un bol incapator. Se pune drojdia in el si se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu suc de portocale

Postat de: panacris in Prajituri

Într-un bol încăpător se sparg ouăle,  se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se...Citeste continuarea

Tort cu crema de mascarpone si...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se fac blaturile, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când acestea iau volum, se adaugă zahărul, puțin câte puțin și...Citeste continuarea

Paine cu faina neagra si susan

Postat de: sufletista in Piine

Intr-un bol amestecam cele 2 tipuri de faina cu sarea, semintele de susan, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa si zaharul. Amestecam treptat cu lingura adaugand uleiul...Citeste continuarea

Desert Lava Cake

Postat de: oanapl in Prajituri

Se toacă mărunt ciocolata și se topește împreună cu untul la bain marie. După ce s-a răcorit se adaugă zahărul și esența de vanilie și se omogenizează compoziția. Se bat...Citeste continuarea

Placinta cu iaurt si gris

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Telemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul,  smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate...Citeste continuarea

Chilli con carne vegan

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Puneti intr-o cratita soia granule, turnati apa fierbinte peste, acoperind-o bine cu apa. Deasupra puneti un capac si o lasati asa 20 de minute. Dupa acest timp o rasturnati intr-o sita mai deasa,...Citeste continuarea

Desert tort cu migdale si crema de...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blat: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si tare. Se adauga colorantul rosu si se mai mixeaza...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si alune

Postat de: panacris in Dulciuri

Ciocolata se topește la foc mic împreună cu laptele, cca. 10 minute până se obține o ciocolată mai groasă cu lapte.  Ouăle se amestecă energic cu zahărul, zahărul...Citeste continuarea

Salata de icre cu paine

Postat de: sufletista in Salate

Intr-un bol inmuiem painea in lapte, o scurgem bine presand-o cu mainile. In alt bol mai mare adaugam icrele, miezul de paine si treptat adaugam uleiul, picurand ca la maioneza. Cand...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]