Mai aveam o punga de kapia la congelator asa ca, intr-un fel, voiam sa scap de ea, dar intr-un mod placut, asa ca am facut o tocanita. Daca nu ati facut pana acum eu zic ca este timpul sa incercati.
Daca aveti kapia proaspat, timpul acordat va fi ceva mai mare deoarece va trebui mai intai copt si descojit.
Ardeii kapia copti, decojiti si la care am scos cotorul, ii rupem in fasii.
Curatam ceapa si o tocam fin. Rosiile le dam pe razatoare si indepartam pielitele.
In uleiul incins punem ceapa si un praf de sare. O lasam sa se inmoaie usor si adaugam rosiile.
Cand rosiile sunt fierte si sosul incepe sa se lege, adaugam fasiile de ardei kapia. Potrivim de sare si piper si fierbem pana scade sosul. Adaugam smantana, omogenizam si mai dam cateva clocote.
Servim tocanita cu mamaliga.
1
puteti coace ardeii cu o zi inainte.