Salata de castraveti cu ceapa in saramura

de Panacris in Muraturi, 12 Aug 2020 | 5525 vizualizari

 

O nouă rețetă, o nouă provocare. Am tot cumpărat castraveți feliați conservați în oțet de la diverși producători, îi folosesc la hambugheri sau hot-dogi preparați acasă. M-am tot gândit, eu nu pot să-i prepar acasă, așa că am dat o căutare pe net și mi-a plăcut varianta aceasta: http://adogospodina.blogspot.com/2011/09/salata-de-castraveti-cu-ceapa-muratura.html
Așa că zis și preparat, bineînțeles cu mici modificări pe ici pe colo. Abia aștept să testăm salata minunată!
 
Poate vă inspiră și probați! ;) Spor și succes!

 

INGREDIENTE

  • Castraveți cornichon cca. 3000 g,
  • Ceapă galbenă cca. 800 g,
  • Sare pentru murături 2 linguri,
  • Frunze de țelină,
  • Condimente pentru murături în saramură Kamis (semințe muștar alb, foi de dafin, tije de mărar, hrean, usturoi, semințe de mărar, tarhon) 1 plic.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de castraveti cu ceapa in saramura:

Castraveții mai măricei se spală și se taie rondele subțiri, cu mandolina, cuțitaș sau mai modern la robot.

Ceapa se curăță și se feliază julien, folosindu-se aceleași ajutoare ca și la felierea castraveților.

Într-un vas încăpător se amestecă legumele împreună cu sarea și se lasă la odihnă până a doua zi.

Se pregătesc borcane, de preferat de 800 ml, spălate și sterilizate în cuptorul încins.

În borcanele răcite, se pune câte o lingură din amestecul de condiment pentru murături Kamis (semințe muștar alb, foi de dafin, tije de mărar, hrean, usturoi, semințe de mărar, tarhon) apoi se umplu cu amestecul de ceapă și castraveți, îndesându-le cât se poate de bine, completându-se cu lichidul obținut, iar la final câte  un fir de țelină verde cu frunze.

Borcanele se închid ermetic și se depozitează la loc răcoros.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de castraveti cu ceapa in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

katty 1

15.11.2020, 17:54

Interesanta reteta!

Lau 1

03.08.2021, 18:12

Si eu o prepar destul de des vara cand am surplus de castraveti de gradina

mihaelar63 1

03.08.2021, 23:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele