Desert tort Lucia (86 de ani)

de Constelatialeu in Torturi, 16 Aug 2020 | 3988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat cu nuca ( 26 cm )
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca prajita si taiata grosier
  • Nutela pentru uns blatul racit
  • Blat cacao ( 26 cm)
  • 3 oua
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita rasa cu praf de copt
  • 100 g faina
  • 75 ml apa fiarta
  • 100 g zahar
  • 30 ml ulei
  • Crema mascarpone
  • 250 g mascarpone
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • coacaze rosii
  • 1 piersica mare taiata cubulete mici
  • Crema cu mure si zmeura
  • 4 oua
  • 130 g zahar
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 150 g mure
  • 100 g zmeura
  • Decor
  • mure
  • zmeura
  • ciocolata topita
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Lucia (86 de ani):

Blat nuca : Am folosit un inel de inox reglabil pentru a coace blatul. Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, apoi am incorporat galbenusurile si la final faina cernuta, amestecand cu miscari lente de jos in sus.Am tapetata tava de la aragaz cu hartie de copt, am reglat inelul de inox la 26 cm, l-am asezat in tava, apoi am pus hartie de copt si pe inel si am turnat compozitia , am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am facut testul scobitorii si apoi am scos tava din cuptor, am lasat  blatul sa se raceasca bine.

Blat de cacao : Am folosit acelasi inel. Am amestecat cacaua cu apa fierbinte. Ouale impreuna cu un praf de sare le-am mixat pana si-au dublat volumul apoi am adaugat zaharul, mixand pana ce zaharul s-a topit. Am redus viteza mixerului, am adaugat uleiul, apoi cacaua, am omogenizat bine iar la final am incorporat faina amestecata cu praful de copt, am folosit un tel si miscari lente. Am tapetata tava de la aragaz cu hartie de copt, am reglat inelul de inox la 26 cm, l-am asezat in tava, apoi am pus hartie de copt si pe inel si am turnat compozitia , am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am facut testul scobitorii si apoi am scos tava din cuptor, am lasat  blatul sa se raceasca bine.

Crema mascarpone : Smantana pentru frisca impreuna cu mascarponele le-am mixat cca 5 min. Gelatina am hidratat-o in apa rece. Intr-o craticioara am pus ouale impreuna cu zaharul si am asezat craticioara pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ouale si-au marit volumul. Am tras craticioara d epe foc, am adaugat gelatina hidratata si apoi crema de oua obtinuta am incorporat-o in vasul cu mascarpone si smantana mixate. Am incorpotar in crema coacaze rosii si piersica taiata cubulete foarte mici.

Asamblare. Am folosit o forma de tort cu inel de silicon ( 26 cm ). Am asezat in forma blatul de nuca si deasupra am pus un strat subtire de nuttela, peste care am turnat crema de mascarpone. Am dat forma la frigider pentru 2 ore. Dupa o ora de stat la frigider, am scos forma din frigider, am asezat al doilea blat si l-am presat putin sa faca aderenta cu crema, am bagat din nou la frigider pentru o ora.

Crema de mure si zmeura : Smantana de frisca am mixat-o pana am obtinut o frisca nu foarte tare. ouale impreuna cu zaharul le-am mixat si pus pe baie de abur, am amestecat continuu pana si-au dublat volumul, apoi am luat cratita de pe foc, am adaugat gelatina hidratata, am omogenizat si am lasat 5 min sa se tempereze apoi am adaugat crema de oua in frisca batuta, am mixat la viteza mica, iar la final am adaugat, murele si zmeura, si am mixat 1-2 min, nu am vrut sa se sfarame de tot fructele.

Am scos de la frigider forma de tort,am pus deasupra si inelul de inox ( nu era suficient de inalta forma cu inel de silicon) am adaugat crema de fructe peste blatul de cacao si am dat din nou blatul la rece pentru inca 2 ore sau pana a doua zi cand l-am ornat. Am ornat cu mure, zmeura si ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Lucia (86 de ani)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras)