* Rețete de vară
Am folosit rosii lunguiete, bine coapte, pe care odata spalate, le-am sters si le-am taiat, in functie de marime, in patru sau in doua. Eu le-am uscat timp de aproape trei zile la soare, pe tavi, puse pe hartie de copt, acoperite cu tifon pentru a le feri de insecte.
In acest timp am tot verificat rosiile, sa nu le usuc prea tare; bucatile prea mari pot mucegai, deci trebuie putina atentie.
Cum am terminat operatiunea ”uscare” am asezat in borcane straturi alternative de rosii; intre straturile de felii de rosii am presarat sare de mare, am pus din loc in loc piper mozaic (boabe), si usturoi (eu am pus ceva mai multicel, pentru ca imi place foarte mult usturoiul conservat...)
Am turnat peste rosii ulei de masline (merge si floarea soarelui), pana le-am acoperit, am pus cateva frunzulite de busuioc si am inchis borcanul.
Am pastrat la frigider.
Menționez că în timpul de pregătire nu am inclus uscatul la soare :D