File de pastrav cu dovlecel, rosii si kapia

de Panacris in Pastrav, 17 Aug 2020 | 2929 vizualizari

 

Eee, din titlu pare un file de păstrăv clasic cu legume, la grătar sau cuptor. Dar o să vă surprindă modul de gătire al peștelui. Lectură plăcută, iar dacă aveți curaj și ingredientele necesare, spor și poftă bună! :-*

 

INGREDIENTE

  • Păstrăv 1 bucată,
  • Sare de mare,
  • Dovlecel 1 bucată,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de măsline.
  • Arzător de bucătărie 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de pastrav cu dovlecel, rosii si kapia:

Recunosc că e prima oară când filetez un pește ;) N-am avut curiozitatea, nevoia și dorința, deoarece se găsește la orice oră și pescărie, file de pește.

Dar, nah, acum m-a împins curiozitatea, și mai ales promisiunea că am să încerc și eu :D Iuliana Toth e vinovată :D mi-a stârnit curiozitatea de a fileta și găti peștele în alt mod. Din ce am văzut în imaginile ei, părea, chiar prea simplu, chiar de probat.

Așa că zis și făcut. Într-o zi când, Zmeii erau sătui, m-am apucat de fainoșaguri :D J)

Să revin! Păstrăvul curățat și eviscerat, se cosmetizează, tăindu-se capul și înotătoarele cu ajutorul foarfecii de bucătărie.

Apoi se taie păstrăvul despicat exact pe șira spinării cu un cuțit de filetat (subțire și lung), alunecând lama cuțitului pe conturul osaturii în drepta și stânga, atenție, în interiorul peștelui. Căci eu, din inerție, n-am mai aprofundat imaginile Iulianei și l-am filetat pe exterior, cum am învățat să  dezozes peștele gătit și servit la restaurant ;) că acasă, trăiască mânuța :D J)

Eee, așa că dacă l-am filetat pe invers :D au mai rămas câteva oscioare :D așa că am folosit în premieră și penseta de bucătărie, am mângâiat în sus și jos filet-urile obținute și am extras tot ce s-a putut. (P.S. Zmeul Mijlociu, cel mai cârcotaș din familie, n-a avut nimic de obiectat :D adică n-a găsit niciun oscior;), la degustare, așa că am trecut cu brio testul!).

Bucățile de pește se sărează și se pun la odihnă, rece minim 10 minute.

Între timp se curăță legumele, feliază, se asezonează de sare, piper și ulei de măsline, apoi se gătesc pe grill-ul încins cca. 5 minute pe fiecare parte.

Filet-urile de păstrăv se pun pe o suprafață rezistentă la căldură, eu am folosit un tocător de lemn.  Se pornește torța/arzătorul alimentar, acela care îl folosiți la prăjiturele pentru flambare, și efectiv prăjiți peștele pe toată suprafața lui, pe ambele părți, până când obțineți o crustă bine prăjită la exterior și fragedă la interior. N-am cronometrat, că eram prea entuziasmată de acesst proces, cred că undeva la 15 minute pentru fiecare filet de pește în parte!

După ce peștele e gătit, sincer mirosea așa bine, a șorici de porc pârlit :D J)) nicidecum a pește pârlit, se așează pe platou împreună cu legumele crocante gătite la gril.

 

Spor, răbdare și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de pastrav cu dovlecel, rosii si kapia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Curcubeu urias - pastrav