Pentru un tort pe care doream să-l fac de mult timp, am preparat această cremă care mi se pare acum cea mai bună și mai aromată. În plus, crema de ciocolată albă cu mascarpone și unt este ușor și rapid de făcut. De aceea o recomand cu plăcere...
Crema aceasta, care are unt și ciocolată în componență, se întărește ușor la frigider, dar dacă este scoasă la căldură, devine maleabilă. Oricum ar fi, moale, sau tare, crema este foarte bună atât pentru torturi, cât și pentru prăjituri, pentru că are un gust delicios și nu curge, ci se menține frumos pe blat.
Ciocolata albă se mărunțește și se topește la bain-marie. Când este gata, se ia de pe sursa de căldură și se lasă să se mai răcorească puțin.
Între timp se mixează untul, cam 2 minute.
Se adaugă treptat mascarpone în unt și se mai mixează încă 2-3 minute, până la omogenizare.
Când ciocolata s-a mai răcorit, se adaugă în amestecul de unt cu mascarpone și se mixeaxă încă 2-3 minute.
Se adaugă esența/esențele, se mai mixează 2 minute, după care crema poate fi deja folosită, la torturi, sau prăjituri.
Se poate da la frigider pentru scurt timp, dacă doriți ca se întărească puțin, înainte de a o întinde pe blat.
1
Topiți ciocolata la bain-marie, nu direct pe foc.
2
Este bine să mărunțiți ciocolata, ca să se topească mai repede.
3
Scoateți din timp untul din frigider, ca să se înmoaie și să fie ușor de mixat.
4
Adăugați ciocolata topită, după ce s-a mai răcorit puțin. Totuși, n-o lăsați prea mult să se răcorească, pentru că se va întări din nou.
5
Nu este nevoie de zahăr, pentru că ciocolata este suficient de dulce, pentru a da cremei un gust foarte bun.
6
Puteți adăuga doar esență de vanilie, sau doar rom. Mie mi-a plăcut să folosesc din fiecare câte o linguriță.
7
Dacă vi se pare că este moale crema, dați-o puțin la frigider. Se va întări repede și apoi o veți putea întinde frumos pe blat.