Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pizza cu aluat tinut la rece peste...
Postat de: ReteteAlina in PizzaDupa reteta unei prietene din Italia, blatul a iesit subtire si crocant. Se amesteca bine toate ingredientele, se lasa aluatul 30 de minute la crescut, dupa ce a crescut se framanta 1 minut si...Citeste continuarea
Desert brownie cheesecake
Postat de: ReteteAlina in PrajituriCuptorul se incalzeste la 200 de grade C. Pregatim cu hartie de copt o tava de 20x20 daca vrem ca brownie sa iasa mai groasa, eu am folosit o tava putin mai mare. Pe baie de aburi se topeste...Citeste continuarea
Desert rulada Pavlova cu cirese amare
Postat de: Constelatialeu in DulciuriRulada : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam cate o lingura de zahar si mixam bine, continuam asa pana terminam zaharul de incorporat si obtinem o...Citeste continuarea
Supa din carne de vitel, cu fidea
Postat de: RODIMUR in SupeCarnea se spală, se fasonează și se pune la fiert, cu apă rece, la foc iute, până ce începe să se formeze spumă. Atunci se culege spuma, se aruncă și se diminuează focul de...Citeste continuarea
Desert tort cu crema lamaie -Paste...
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: De preferat sa fie facut cu o zi inainte, se taie mai bine. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Separat galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, apoi...Citeste continuarea
Drob cu maruntaie de pui
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai punem la fiert maruntaiele, dupa ce au fiert le lasam sa se raceasca si le taiem cubulete mici. Apoi ne apucam sa curatam ceapa, usturoiul si sa le taiem marunt. Alegem mararul si...Citeste continuarea
Oua pentru Paste 2020
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai degresam ouale, le spalam bine, apoi le punem la fiert, adaugam in apa putina sare si putin otet, sa nu se sparga. Dupa ce au fiert bine, le lasam sa se raceasca. Apoi le decoram pe...Citeste continuarea
Desert cozonac cu crema de...
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriUntul la temperatura camerei se taie cuburi, se pune in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si mixam bine. Se adauga galbenusuriile si smantana treptat. Intr-un bol...Citeste continuarea
Desert fursecuri de Paste
Postat de: ancutsa in DulciuriAluatul: se dă untul (sau margarina) rece pe răzătoare, într-un castron, se adaugă ouăle, mierea, sarea, vanilia, praful de copt, apoi făină cât cuprinde (aprox 210...Citeste continuarea
Desert tort Medovik
Postat de: madi_marin in TorturiPentru foi: se pun untul şi mierea la foc mic până se topeşte untul. Se stinge focul şi se adaugă bicarbonatul, se amestecă bine, apoi se pun zahărul şi praful de sare. Se bat bine...Citeste continuarea
Cartofi cu ardei capia copti, la...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeArdeii capia copți se scot de la congelator cu câteva ore înainte de preparare,i se lasă să se decongeleze natural, într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichidul pe...Citeste continuarea
Oua decorate de Paste, dupa metoda...
Postat de: Ksenya in Aperitive / GarnituriScoateti ouale si aduceti-le la temperatura camerei. Spalati bine ouale, folosindu-va de un burete de bucatarie. Puneti ouale la fiert putina sare si la foc mediu...Citeste continuarea
Desert gogosi vanilate de post
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriDrojdia se freaca cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga apa calda peste ea si 100 g de faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se...Citeste continuarea
Varza acra calita, de post
Postat de: autodiag in Mancaruri de postVerzele se tin in apa peste noapte pentru a se desara. Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste in ulei cu putina sare si cu putin piper macinat. Se toaca verzele grosier si...Citeste continuarea
Costite de miel cu leurda si ceapa...
Postat de: mihaelar63 in OaieCostitele de miel se curata cu atentie , se portioneaza si se spala . Lasati costitele sa se zvante sau le uscati cu un servet . Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul...Citeste continuarea
Miere sau sirop din flori de papadie
Postat de: panacris in Sirop / CompotFlorile de păpădie culese la miezul zilei, când florile sunt total deschise și important din locuri nepoluate, se spală în multă apă rece, pentru a se elimina orice urmă de...Citeste continuarea
Pate vegetal
Postat de: dantes in Mancaruri de postCeapa se taie julienne si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga sarea, usturoiul si se mai caleste putin, fara a se rumeni. Ciupercile proaspete se taie in felii groase si...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: trifadalia in Supe/CiorbeCarnea de vițel se taie cubulete si se lasa in apa rece . Între timp se pune o oala cu apa pe foc iar cand apa fierbe se adaugă carnea sa fiarbă, spumandu- se din cand in cand. Cand...Citeste continuarea
Desert brownie cheesecake
Postat de: oanapl in PrajituriSe topește ciocolata cu untul, apoi se lasă să se răcească ușor, amestecând din când în când. Separat se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul...Citeste continuarea
Pui cu ciuperci in sos de smantana
Postat de: oanapl in PuiCarnea se taie cubulețe şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se adaugă o...Citeste continuarea
Parjoale - reteta inspirata de la...
Postat de: Constelatialeu in PorcAm cumparat carne de lucru-porc, pe care am tocat-o. Miezul de paine l-am inmuiat in lapte. Am curatat ceapa si usturoiul verde si le-am taiat marunt. Cartofii i-am curatat si i-am...Citeste continuarea
Desert tort pictat, de Florii
Postat de: ancutsa in TorturiBlaturile: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul, iar când se formează spuma, se adaugă gălbenuşurile, uleiul, apa fierbinte în...Citeste continuarea
Desert Meringue cu crema mousseline...
Postat de: RODIMUR in PrajituriMai întâi se fac formele de bezea. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când încep să ia volum, se adaugă zahărul pudră și vanilia, puțin câte puțin,...Citeste continuarea
Palanete cu branza pe dinafara
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriAm reusit sa pigulesc niste afumatura fiarta si m-am gandit ce gust bun va da impreuna cu branza . Am format patru bilute de aluat .Intind frumos aluatul ,presar afumatura, asez frumos...Citeste continuarea
Desert foietaj cu frisca
Postat de: sufletista in DulciuriAluatul dezghetat la temperatura cemerei (eu prefer sa il scot de cu seara si sa il las in frigider) Il intindem putin cu sucitorul si cu ajutorul unei forme de frusecuri decupam formele (eu am...Citeste continuarea
Dsert pandispan cu dulceata
Postat de: sufletista in PrajituriIntr-un bol amestecam faina, praful de copt, cacaua. Untul il topim si il amestecam cu laptele. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea...Citeste continuarea
Chifle cu lapte batut si parmezan
Postat de: rocsi_1612 in PiineCerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, drojdia, zaharul, amestecati cu o paleta. Laptele batut, de la temperatura camerei, incepeti sa il adaugati treptat si framantati in acest timp. Puneti...Citeste continuarea
Desert tarta cu crema de vanilie
Postat de: sufletista in DulciuriCrema de vanilie-intr-un bol mai mare batem galbenusurile cu amidonul si putin lapte, amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam treptat laptele caldut amestecand continuu pana ce se...Citeste continuarea
Desert rulada cu ciocolata
Postat de: sufletista in PrajituriBlat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si foarte tare. Adaugam galbenusurile si mixam bine pana ce se omogenizeaza....Citeste continuarea
Spirala cu muschi file si altele
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriUmplutura : Radem cascavalul si branza de oaie, le punem intr-un castron, taiem cepsoara cu o foarfeca, adaugam muschiul file taiat cubulete mici, adaugam si 2 oua si un albus, presaram piper si...Citeste continuarea
Supa de fasole verde
Postat de: trifadalia in SupeSe spala pastaile si li se rupe capatul dinspre codita. Varfurile subtiti nu se rup, deoarece sunt fragede, apoi se taie fasolea bucatele potrivite. Se pune apa la fiert ( jumatate...Citeste continuarea
Papricas cu ardei copti si galuste
Postat de: eumimi in PuiTaiem ceapa marunt ( inclusiv pe cea verde) si o punem la calit in ulei incins. Carnea de pui o prajim separat. Adaugam peste ceapa calita pasta de tomate dizolvata intr-o cana de apa si...Citeste continuarea
Friptura marocana de berbecut
Postat de: mihaelar63 in OaieCarnea de berbecut se spala bine, se sareaza si se condimenteaza cu condimentele date. Turnati deasupra uleiul de masline si masati usor. Lasati carnea sa se odihneasca la...Citeste continuarea
Friptura de porc cu carnaciori
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea se taie felii si se asaza in tava. Deasupra puneti carnaciorii subtiri . Ceapa si usturoiul verde se taie rondele .si se pun deasupra carnurilor in tava ....Citeste continuarea
Reteta ardeleneasca de Ciorba de...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCum se prepara Reteta ardeleneasca de Ciorba de cartofi cu costita afumata - reteta cu numarul 1600: Costita afumata se spala si se portioneaza bucati mai mici. Puneti costita...Citeste continuarea
Desert prajitura svaba cu mere si...
Postat de: mihaelar63 in PrajituriMerele se spala, se curata de seminte si se taie in jumatati. Jumatatile se feliaza, fara a se desparti unele de altele. Ouale se bat spuma cu zahar. Incorporati untul moale....Citeste continuarea
Saramura de crap si platica -...
Postat de: mihaelar63 in PestePestele se spala si se usuca de excesul de apa . Apoi se sareaza si se unge cu putin ulei . Ideal este sa se faca pestele la gratar . In lipsa acestuia am copt...Citeste continuarea
Paine floare
Postat de: mihaelar63 in PiineSe pun in cuva masinii de framantat paine intai ingredientele lichide: laptele acru, apa, mierea si uleiul. Tot acum se pune si drojdia uscata . Laptele acru si apa...Citeste continuarea
Pate de ficat cu salvie si piper
Postat de: mihaelar63 in FicatFicatul de vacuta se lasa in apa rece ca sa iasa sangele din el . Schimbati apa de cate ori este nevoie pana ramne limpede . Se taie cubulete ficatul si se pune la prajit in...Citeste continuarea
Friptura de vacuta la grill
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vacuta se portioneaza in felii de 2-3 cm, mai groase . Cu ajutorul mainii facute pumn se bate usor carnea . Nu este nevoie sa o intinzi ca la snitele . Se...Citeste continuarea
Pizza la tigaie, cu ciuperci,...
Postat de: vasimur in PizzaPunem ingredientele pentru blat, într-un bol și le amestecăm bine, până ce obținem un aluat potrivit de moale și omogen. Între timp pregătim ciupercile. Dacă sunt...Citeste continuarea
Desert Buchteln sau gogosi umplute...
Postat de: Bucataras in DulciuriPune intr-un castronel putin lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Amesteca si lasa 15 minute sa creasca. Adauga peste faina, mixeaza usor, apoi incorporeaza pe rand celelalte...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de portocale...
Postat de: sufletista in TorturiBlat- albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se...Citeste continuarea
Oua vopsite cu coji de ceapa si...
Postat de: UrsanMihaela in Aperitive / GarnituriLuam vasul si punem apa in el, cam 3,5 l si pe urma adaugam cojile de ceapa . Punem sarea si otetul peste cojile de ceapa si vasul pe foc. In...Citeste continuarea
Pulpe marinate in sos de iaurt cu...
Postat de: sufletista in PuiIntr-un bol amestecam mustarul cu uleiul, vinul si condimente dupa gust, adaugam pulpele spalate si curatate de eventualele pene. Amestecam bine dupa care adaugam iaurtul, amestecam bine si dam...Citeste continuarea
Desert mousse de limete
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe prepară mai întâi frișca naturală, din 100-125 ml de smântână grasă, mixată cu 1 plic de vanilie și 1-2 linguri de zahăr pudră. Când frișca este bine...Citeste continuarea
Desert budinca caramel
Postat de: cristeena20 in DulciuriE o budinca simpla, dar ca sa iasa perfect trebuie sa respectam anumite amanunte. Punem laptele la fiert cu coaja de lamaie. Intre timp facem caramel cu zahar ars si ungem forma de budinca...Citeste continuarea
Tocana de miel
Postat de: cristeena20 in OaieCarnea se pune la marinat cu o zi inainte, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, dafin si vin alb; tinem la frigider. Intr-un vas cu capac, punem ceapa cu ulei de masline si dafin la...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu faina neagra
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura adaugam praful de copt amestecat cu zeama de lamaie, untul, mierea de albine, esente de vanilie. Amestecam cu lingura adaugand...Citeste continuarea
Zacusca cu ghebe si ceapa coapta
Postat de: sufletista in ZacuscaCeapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...Citeste continuarea