Un gem-marmelada parfumat si bun.
Proprietatile benefice ale coarnelor deja le cunoasteti, daca nu, gasiti aici.
Este bine legat, se poate face din el cornulete sau tarte, sosuri pentru carne sau mancat pe paine langa un pahar de lapte.
Va indemn sa incercati chiar daca necesita multa rabdare.
Merita sa aveti in casa 1-2 borcanele.
Coarnele se aleg, se spala in cateva ape si se scurg.
Se scot samburii cu mana, apoi se pun intr-o oala cu fund dublu.
Se adauga zaharul si se pune la foc acoperit cu un capac; dupa 10-15 minute se scoate capacul se amesteca, se micsoreaza flacara si se mai fierbe pana se leaga, cam 30 minute.
Capacele si borcanele se sterilizeaza in prealabil.
Se umplu borcanele si se capseaza cu capace sterilizate si se dau sub patura pana se racesc complet.
Pofta buna!
1
Alegeti coarnele bine coapte si nealterate
2
Daca doriti sa fie mai parfumata dulceata, adaugati vanilie sau un pic de anason, eu o prefer cu parfumul ei autentic.