Cordon bleu din piept de pui

de Panacris in Pui, 22 Aug 2020 | 4845 vizualizari

 

Un fel principal savurat de Zmeișori încă din fragedă pruncie :D ;) Cordon bleu-ul l-am descoperit undeva în 1991 în Germania. Mi s-a părut genial și am devenit fan. Îl gătesc mai mereu, dar zilele trecute mi-am dat seama că lipsește din portofoliul retete.panacris.
Așa că am remediat problema și v-am adus acest preparat, nu tocmai sănătos, dar e tare gustos și sățios! ;)

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui cca. 2 bucăți mari,
  • Șuncă feliată cca. 8 bucăți,
  • Cașaval feliat cca. 8 bucăți,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Făină alba cca. 200 g,
  • Pesmet auriu cca. 200 g,
  • Muștar clasic 2 linguri,
  • Ulei pentru prăjit.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon bleu din piept de pui:

Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze.

Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui.

Pe fiecare felie se așează câte o felie de cașcaval și una de șuncă, se pliază felia în două, se poate fixa cu scobitori, dar apoi să atenționați meseni de prezența scobitorilor :D.

Se pregătește terenul pentru a îmbrăca în crusta aurie pachețelul de pui, umplut cu șuncă și cașcaval.

Se pune făina și pesmetul în recipient încăpătoare, separate.

Ouăle se bat energic cu muștarul într-un al treilea recipient până ce se omogenizează.

Într-o tigaie mai înaltă se pune la încins uleiul, cam de trei degete bune să fie uleiul în tigaie! ;)

Bucățile de pui umplute, se tăvălesc prin făină, amestecul de ou și muștar, al final prin pesmet și se pun la gătit în baia de ulei încinsă , cca. 180 grade. Pachețelele se rumenesc pe ambele părți, apoi se scot pe o hârtie absorbantă sau sfatul meu, într-o strecurătoare, pentru a se scurge surplusul de ulei.

Cordon bleu se servesc fierbinți cu garnitura și salata, în funcție de gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu de pui